Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
STRAWBERRY CHEESCAKE-IS
-
5 dl
-
2 ½ dl
-
200 gsukker
-
6 stkeggeplommer
-
2 stkvaniljestenger
-
500 gjordbær
-
6 sssukker
CHEESCAKEBUNN-CRUMBLE
-
100 gdigestive kjeks
-
50 g
TIL SERVERING
-
16 stkjordbær
Slik gjør du det
-
1
Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og -frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.
-
2
Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 °C og må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap.
Tips
Av eggehvitene kan du lage marengs. Sjekk denne oppskriften på Pavlova med is og bær.
-
3
Kjør til is i iskremmaskin etter anvisningen på maskinen. Du kan også fryse iskremen uten maskin ved å sette røren i fryseren og rør godt i den med jevne mellomrom til frossen.
-
4
Ta til side noen jordbær til servering. Hakk resten av jordbærene grovt og mos med sukker. Smuldre kjeksene, gjerne ved å kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og smelt smør. Bland smør med kjekssmulene og sett kaldt i 10 minutter.
Tips
Hvis du rører noen jordbær med litt melis med en stavmikser får du en fin jordbærsaus å servere til.
-
5
Vend jordbærhakk og halvparten av kjekssmulene inn i iskremen. Sett i fryseren noen timer til isen er helt stiv.
-
6
Server kuler av strawberry cheescake-iskrem med resten av crumblen og noen ferske jordbær.