Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem

Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Strawberry cheescake er en av de mest populære iskrem-smakene. Lager du den selv får du den helt uten konserveringsmidler, og med ekte jordbær og ostekake-bunn. Husk at isen må stå noen timer i fryseren om du ikke har ismaskin.

Antall porsjoner

Ingredienser

STRAWBERRY CHEESCAKE-IS

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dl TINE Kremfløte
200 g sukker
6 stk eggeplommer
2 stk vaniljestenger
500 g jordbær
6 ss sukker

CHEESCAKEBUNN-CRUMBLE

100 g digestive kjeks
50 g TINE Meierismør

TIL SERVERING

16 stk jordbær

Slik gjør du det

    1. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og -frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.
    2. Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 °C og må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap.
      Tips!

      Av eggehvitene kan du lage marengs. Sjekk denne oppskriften på Pavlova med is og bær.

    3. Kjør til is i iskremmaskin etter anvisningen på maskinen. Du kan også fryse iskremen uten maskin ved å sette røren i fryseren og rør godt i den med jevne mellomrom til frossen.
    4. Ta til side noen jordbær til servering. Hakk resten av jordbærene grovt og mos med sukker. Smuldre kjeksene, gjerne ved å kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og smelt smør. Bland smør med kjekssmulene og sett kaldt i 10 minutter.
      Tips!

      Hvis du rører noen jordbær med litt melis med en stavmikser får du en fin jordbærsaus å servere til.

    5. Vend jordbærhakk og halvparten av kjekssmulene inn i iskremen. Sett i fryseren noen timer til isen er helt stiv.
    6. Server kuler av strawberry cheescake-iskrem med resten av crumblen og noen ferske jordbær.
Tips!

Du kan lage crumble og jordbærhakk og røre inn i halvsmeltet ferdigkjøpt vaniljeis, som du fryser igjen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat