Håndkle og blad
Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem
(1313)

Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Strawberry cheescake er en av de mest populære iskrem-smakene. Lager du den selv får du den helt uten konserveringsmidler, og med ekte jordbær og ostekake-bunn. Husk at isen må stå noen timer i fryseren om du ikke har ismaskin.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

STRAWBERRY CHEESCAKE-IS

5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dlTINE Kremfløte
200 gsukker
6 stkeggeplommer
2 stkvaniljestenger
500 gjordbær
6 sssukker

CHEESCAKEBUNN-CRUMBLE

100 gdigestive kjeks
50 gTINE Meierismør

TIL SERVERING

16 stkjordbær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og -frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.
    2. Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 °C og må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap.
      Blått hjerte
      Tips!

      Av eggehvitene kan du lage marengs. Sjekk denne oppskriften på Pavlova med is og bær.

    3. Kjør til is i iskremmaskin etter anvisningen på maskinen. Du kan også fryse iskremen uten maskin ved å sette røren i fryseren og rør godt i den med jevne mellomrom til frossen.
    4. Ta til side noen jordbær til servering. Hakk resten av jordbærene grovt og mos med sukker. Smuldre kjeksene, gjerne ved å kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og smelt smør. Bland smør med kjekssmulene og sett kaldt i 10 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du rører noen jordbær med litt melis med en stavmikser får du en fin jordbærsaus å servere til.

    5. Vend jordbærhakk og halvparten av kjekssmulene inn i iskremen. Sett i fryseren noen timer til isen er helt stiv.
    6. Server kuler av strawberry cheescake-iskrem med resten av crumblen og noen ferske jordbær.
Blått hjerte
Tips!

Du kan lage crumble og jordbærhakk og røre inn i halvsmeltet ferdigkjøpt vaniljeis, som du fryser igjen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat