Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem
Strawberry cheescake er en av de mest populære iskrem-smakene. Lager du den selv får du den helt uten konserveringsmidler, og med ekte jordbær og ostekake-bunn. Husk at isen må stå noen timer i fryseren om du ikke har ismaskin.
Enkel•40 min•8 personer
Ingredienser
STRAWBERRY CHEESCAKE-IS
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2.5 dl TINE® Kremfløte
- 200 g sukker
- 6 stykk eggeplomme
- 2 stykk vaniljestang
- 500 g jordbær
- 6 ss sukker
CHEESCAKEBUNN-CRUMBLE
- 100 g digestive kjeks
- 50 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og -frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.
2
Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 °C og må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap.
TipsAv eggehvitene kan du lage marengs. Sjekk denne oppskriften på Pavlova med is og bær.
3
Kjør til is i iskremmaskin etter anvisningen på maskinen. Du kan også fryse iskremen uten maskin ved å sette røren i fryseren og rør godt i den med jevne mellomrom til frossen.
4
Ta til side noen jordbær til servering. Hakk resten av jordbærene grovt og mos med sukker. Smuldre kjeksene, gjerne ved å kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og smelt smør. Bland smør med kjekssmulene og sett kaldt i 10 minutter.
TipsHvis du rører noen jordbær med litt melis med en stavmikser får du en fin jordbærsaus å servere til.
5
Vend jordbærhakk og halvparten av kjekssmulene inn i iskremen. Sett i fryseren noen timer til isen er helt stiv.
6
Server kuler av strawberry cheescake-iskrem med resten av crumblen og noen ferske jordbær.
TipsDu kan lage crumble og jordbærhakk og røre inn i halvsmeltet ferdigkjøpt vaniljeis, som du fryser igjen.