Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem

Hjemmelaget strawberry cheescake-iskrem

0
17
Enkel40 min
Strawberry cheescake er en av de mest populære iskrem-smakene. Lager du den selv får du den helt uten konserveringsmidler, og med ekte jordbær og ostekake-bunn. Husk at isen må stå noen timer i fryseren om du ikke har ismaskin.

Ingredienser

Antall porsjoner

STRAWBERRY CHEESCAKE-IS

CHEESCAKEBUNN-CRUMBLE

TIL SERVERING

  • 16 stk
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestang og -frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.

  2. 2

    Pisk eggeplomme og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 °C og må ikke koke. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap.

    Tips

    Av eggehvitene kan du lage marengs. Sjekk denne oppskriften på Pavlova med is og bær.

  3. 3

    Kjør til is i iskremmaskin etter anvisningen på maskinen. Du kan også fryse iskremen uten maskin ved å sette røren i fryseren og rør godt i den med jevne mellomrom til frossen.

  4. 4

    Ta til side noen jordbær til servering. Hakk resten av jordbærene grovt og mos med sukker. Smuldre kjeksene, gjerne ved å kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og smelt smør. Bland smør med kjekssmulene og sett kaldt i 10 minutter.

    Tips

    Hvis du rører noen jordbær med litt melis med en stavmikser får du en fin jordbærsaus å servere til.

  5. 5

    Vend jordbærhakk og halvparten av kjekssmulene inn i iskremen. Sett i fryseren noen timer til isen er helt stiv.

  6. 6

    Server kuler av strawberry cheescake-iskrem med resten av crumblen og noen ferske jordbær.

Tips

Du kan lage crumble og jordbærhakk og røre inn i halvsmeltet ferdigkjøpt vaniljeis, som du fryser igjen.

Del denne oppskriften: