Rødgrøt med melk

Rødgrøt med melk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g frossen skogsbærblanding
3 dl vann
2 dl sukker
2 ss potetmel

Til servering

200 g skogsbærblanding , tint
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.
    2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.
    3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.
      Tips!

      Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.

Tips!

Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat