Rødgrøt med melk

Rødgrøt med melk

0
9
Enkel20 min
En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    frossen skogsbærblanding
  • 3 dl
    vann
  • 2 dl
    sukker
  • 2 ss
    potetmel

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.

  2. 2

    Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.

  3. 3

    Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.

    Tips

    Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.

Tips

Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Del denne oppskriften: