
Rødgrøt med melk
Enkel•20 min min
En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gfrossen skogsbærblanding
-
3 dlvann
-
2 dlsukker
-
2 sspotetmel
Til servering
-
200 gskogsbærblanding , tint
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.
-
2
Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.
-
3
Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.
Tips
Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.