tablecloth-basil
Rødgrøt med melk
(8)

Rødgrøt med melk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gfrossen skogsbærblanding
3 dlvann
2 dlsukker
2 sspotetmel

Til servering

200 gskogsbærblanding, tint
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.
    2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.
    3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.
      blue heart
      Tips!

      Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.

blue heart
Tips!

Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff