Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus

Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Posjerte pærer med spennende krydderlake, vaniljesaus og pisket krem. Disse er pyntet ekstra fint til Halloween. Skumlere pærer er vanskelig å finne!

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk pærer
5 dl Sunniva® Original Eplejuice
1 stk kanelstang
2 stk hele stjerneanis
1 dl sukker

Til servering

8 stk tørkede blåbær
4 ts solsikkekjerner
1 pakke Piano Vaniljesaus
2 ts Piano Bringebærsaus (eller syltetøy)
2 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Skrell pærene, men la stilkene sitte på. Skjær bunnen rett slik at de kan stå godt med stilken opp.
    2. Kok opp eplejuice med kanelstang, stjerneanis og sukker til sukkeret er oppløst. Legg pærene i og småkok under lokk til pærene er møre, ca. 20 minutter. Vend på dem underveis.
      Tips!

      Tilsett gjerne en vaniljestang i krydderlaken for en skikkelig luksusvri på denne desserten.

    3. Fisk opp pærer og krydder og kok laken inn til den begynner å tykne, ca. 10 minutter.
    4. Dekorer pærene med tørkede blåbær til øyne og stikk solsikkefrø inn slik at de former en munn. Server med laken, vaniljesaus og la det renne litt bringebærsaus fra munnen for ekstra effekt.
    5. Stivpisk fløte og server krem til.
Tips!

Det er fullt mulig å bruke denne oppskriften på epler også. De kan jo dekoreres som små gresskar. Kjerner du dem ut med en uthuler kan du fylle dem med vaniljesaus som renner over.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Astrid

    2 år siden
    8 dl tørkede blåbær??? Skal det ikke bare være til øynene da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Astrid, Godt sett, her har det skjedd en glipp og det skal selvfølgelig være ( stk! Takk for at du sa ifra :) Jeg endrer det nå.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat