tablecloth-basil
Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus
(9)

Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Posjerte pærer med spennende krydderlake, vaniljesaus og pisket krem. Disse er pyntet ekstra fint til Halloween. Skumlere pærer er vanskelig å finne!

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkpærer
5 dlSunniva® Original Eplejuice
1 stkkanelstang
2 stkhele stjerneanis
1 dlsukker

Til servering

8 stktørkede blåbær
4 tssolsikkekjerner
1 pakkePiano Vaniljesaus
2 tsPiano Bringebærsaus (eller syltetøy)
2 dlTINE Kremfløte
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Skrell pærene, men la stilkene sitte på. Skjær bunnen rett slik at de kan stå godt med stilken opp.
    2. Kok opp eplejuice med kanelstang, stjerneanis og sukker til sukkeret er oppløst. Legg pærene i og småkok under lokk til pærene er møre, ca. 20 minutter. Vend på dem underveis.
      blue heart
      Tips!

      Tilsett gjerne en vaniljestang i krydderlaken for en skikkelig luksusvri på denne desserten.

    3. Fisk opp pærer og krydder og kok laken inn til den begynner å tykne, ca. 10 minutter.
    4. Dekorer pærene med tørkede blåbær til øyne og stikk solsikkefrø inn slik at de former en munn. Server med laken, vaniljesaus og la det renne litt bringebærsaus fra munnen for ekstra effekt.
    5. Stivpisk fløte og server krem til.
blue heart
Tips!

Det er fullt mulig å bruke denne oppskriften på epler også. De kan jo dekoreres som små gresskar. Kjerner du dem ut med en uthuler kan du fylle dem med vaniljesaus som renner over.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff