
Posjerte spøkelsespærer med vaniljesaus
Enkel•40 min min
Posjerte pærer med spennende krydderlake, vaniljesaus og pisket krem. Disse er pyntet ekstra fint til Halloween. Skumlere pærer er vanskelig å finne!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkpærer
-
5 dl
-
1 stkkanelstang
-
2 stkhele stjerneanis
-
1 dlsukker
Til servering
-
8 stktørkede blåbær
-
4 tssolsikkekjerner
-
1 pakke
-
2 tsPiano® Bringebærsaus (eller syltetøy)
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Skrell pærene, men la stilkene sitte på. Skjær bunnen rett slik at de kan stå godt med stilken opp.
-
2
Kok opp eplejuice med kanelstang, stjerneanis og sukker til sukkeret er oppløst. Legg pærene i og småkok under lokk til pærene er møre, ca. 20 minutter. Vend på dem underveis.
Tips
Tilsett gjerne en vaniljestang i krydderlaken for en skikkelig luksusvri på denne desserten.
-
3
Fisk opp pærer og krydder og kok laken inn til den begynner å tykne, ca. 10 minutter.
-
4
Dekorer pærene med tørkede blåbær til øyne og stikk solsikkefrø inn slik at de former en munn. Server med laken, vaniljesaus og la det renne litt bringebærsaus fra munnen for ekstra effekt.
-
5
Stivpisk fløte og server krem til.