Skip to main content

Posjert eple med luftig vaniljesaus

Enkel
30min

En enkel dessert med masse smak. Toppet med luftig vaniljesaus blir dette himmelsk.

4.2
(20)
Next ImagePosjert eple med luftig vaniljesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
eple
3 dl
vann
2 dl
lønnesirup
2 stk
kanelstang
2 stk
stjerneanis
1 stk
vaniljestang
3 skiver
ingefær

Til servering

4 dl
Piano Fyldig vaniljesaus

Fremgangsmåte

  1. 1. Skrell eple og fjern kjernen. Del i båter.

  2. Kok opp vann og sirup med kanelstang, stjerneanis, vaniljestang splittet i to på langs og ingefær. Ha i eplebåtene og la trekke på svak varme til møre, ca. 15 minutter.

  3. Løft ut eplebåtene og la laken koke inn til halvert. Sil av krydderet og vend med eplebåtene.

  4. Pisk vaniljesausen luftig og server til posjert eple i lake.

    Tips

    Vaniljeis, vaniljekrem og pisket krem er også godt til posjert eple.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pærer er også godt egnet til posjering og smaker godt med luftig vaniljesaus. Dryss gjerne hakkede nøtter over for ekstra krønsj.

Flere fristende oppskrifter