
Posjert eple med luftig vaniljesaus
En enkel dessert med masse smak. Toppet med luftig vaniljesaus blir dette himmelsk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
1. Skrell eple og fjern kjernen. Del i båter.
- 2
Kok opp vann og sirup med kanelstang, stjerneanis, vaniljestang splittet i to på langs og ingefær. Ha i eplebåtene og la trekke på svak varme til møre, ca. 15 minutter.
- 3
Løft ut eplebåtene og la laken koke inn til halvert. Sil av krydderet og vend med eplebåtene.
- 4
Pisk vaniljesausen luftig og server til posjert eple i lake.
Tips
Vaniljeis, vaniljekrem og pisket krem er også godt til posjert eple.
Tips
Pærer er også godt egnet til posjering og smaker godt med luftig vaniljesaus. Dryss gjerne hakkede nøtter over for ekstra krønsj.