
Pavlova med YT® Proteinpudding Vanilje
Enkel•140 min120 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
100 gjordbær
-
50 gbringebær
-
50 gblåbær
Marengs
-
4 stkeggehviter
-
150 gsukker
-
150 gmelis
Lemon curd
-
60 gsukker
-
100 gsitronsaft
-
60 g
-
1 stkeggeplomme
-
1 ½ stkgelatinplater
Slik gjør du det
Marengs
-
1
Sett ovnen på 100 ˚C, over- og undervarme.
-
2
Ha eggehvitene og litt av sukkeret i en bolle og pisk til det begynner å bli luftig. Tilsett deretter litt og litt sukker, og pisk det stivt.
-
3
Fortsett på lav hastighet og tilsett melis. Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek i 1,5-2 timer.
Lemon curd
-
4
Smelt smøret i en kjele, ha i sukker og rør sammen.
-
5
Bland inn sitronsaft og eggeplomme. Visp på middels varme til blandingen begynner å tykne. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil det sprekke!
-
6
Bløtlegg gelatinen i litt vann. Når den er helt myk, ta den ut av vannet og «vri den opp» forsiktig.
-
7
Ta kjelen av platen og ha i bløtlagt gelatin. Rør godt og avkjøl.
Pavlova
-
8
Del jordbær i 4 og skyll jordbær, bringebær og blåbær.
-
9
Bryt opp marengsen i biter. Finn frem glass og legg marengsbiter, YT® Proteinpudding, lemon curd og bær lagvis.