Skip to main content

Pavlova med YT® Proteinpudding Vanilje

Enkel
2t 20min

Den digge vaniljepuddingen fra YT® kan også brukes som dessert! Prøv denne varianten av pavlova i glass, eller «broken pavlova» som det også kalles.

4.0
(3)
Next ImagePavlova med YT® Proteinpudding Vanilje

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g
jordbær
50 g
bringebær
50 g
blåbær

Marengs

4 stk
eggehvite
150 g
sukker
150 g
melis

Lemon curd

60 g
sukker
100 g
sitronsaft
1 stk
eggeplomme
1.5 stk
gelatinplate

Fremgangsmåte

Marengs

  1. Sett ovnen på 100 ˚C, over- og undervarme.

  2. Ha eggehvitene og litt av sukkeret i en bolle og pisk til det begynner å bli luftig. Tilsett deretter litt og litt sukker, og pisk det stivt.

  3. Fortsett på lav hastighet og tilsett melis. Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek i 1,5-2 timer.

Lemon curd

  1. Smelt smøret i en kjele, ha i sukker og rør sammen.

  2. Bland inn sitronsaft og eggeplomme. Visp på middels varme til blandingen begynner å tykne. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil det sprekke!

  3. Bløtlegg gelatinen i litt vann. Når den er helt myk, ta den ut av vannet og «vri den opp» forsiktig.

  4. Ta kjelen av platen og ha i bløtlagt gelatin. Rør godt og avkjøl.

Pavlova

  1. Del jordbær i 4 og skyll jordbær, bringebær og blåbær.

  2. Bryt opp marengsen i biter. Finn frem glass og legg marengsbiter, YT® Proteinpudding, lemon curd og bær lagvis.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du vil spare tid, kan du kjøpe ferdig marengs. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter