Antall porsjoner
4
1. Sett ovnen på 100 ˚C, over- og undervarme.
2. Ha eggehvitene og litt av sukkeret i en bolle og pisk til det begynner å bli luftig. Tilsett deretter litt og litt sukker, og pisk det stivt.
3. Fortsett på lav hastighet og tilsett melis. Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek i 1,5-2 timer.
4. Smelt smøret i en kjele, ha i sukker og rør sammen.
5. Bland inn sitronsaft og eggeplomme. Visp på middels varme til blandingen begynner å tykne. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil det sprekke!
6. Bløtlegg gelatinen i litt vann. Når den er helt myk, ta den ut av vannet og «vri den opp» forsiktig.
7. Ta kjelen av platen og ha i bløtlagt gelatin. Rør godt og avkjøl.
8. Del jordbær i 4 og skyll jordbær, bringebær og blåbær.
9. Bryt opp marengsen i biter. Finn frem glass og legg marengsbiter, YT® Proteinpudding, lemon curd og bær lagvis.
Tips
Pavlova med YT® Proteinpudding Vanilje
Den digge vaniljepuddingen fra YT® kan også brukes som dessert! Prøv denne varianten av pavlova i glass, eller «broken pavlova» som det også kalles.