Pavlova med YT® Proteinpudding Vanilje
Den digge vaniljepuddingen fra YT® kan også brukes som dessert! Prøv denne varianten av pavlova i glass, eller «broken pavlova» som det også kalles.
Enkel•2 t 20 min•4 personer
Ingredienser
- 150 g YT® PROTEINPUDDING VANILJE
- 100 g jordbær
- 50 g bringebær
- 50 g blåbær
Marengs
- 4 stykk eggehvite
- 150 g sukker
- 150 g melis
Lemon curd
- 60 g sukker
- 100 g sitronsaft
- 60 g TINE® Meierismør
- 1 stykk eggeplomme
- 1.5 stykk gelatinplate
Slik gjør du
Marengs
1
Sett ovnen på 100 ˚C, over- og undervarme.
2
Ha eggehvitene og litt av sukkeret i en bolle og pisk til det begynner å bli luftig. Tilsett deretter litt og litt sukker, og pisk det stivt.
3
Fortsett på lav hastighet og tilsett melis. Spre blandingen utover et bakepapirkledt stekebrett og stek i 1,5-2 timer.
Lemon curd
1
Smelt smøret i en kjele, ha i sukker og rør sammen.
2
Bland inn sitronsaft og eggeplomme. Visp på middels varme til blandingen begynner å tykne. Det er viktig at det ikke blir for varmt, da vil det sprekke!
3
Bløtlegg gelatinen i litt vann. Når den er helt myk, ta den ut av vannet og «vri den opp» forsiktig.
4
Ta kjelen av platen og ha i bløtlagt gelatin. Rør godt og avkjøl.
Pavlova
1
Del jordbær i 4 og skyll jordbær, bringebær og blåbær.
2
Bryt opp marengsen i biter. Finn frem glass og legg marengsbiter, YT® Proteinpudding, lemon curd og bær lagvis.
TipsHvis du vil spare tid, kan du kjøpe ferdig marengs.