Jordbærsufflé

Jordbærsufflé

2
 • Utfordrende
 • 40 min
 • 8 min
Soufflé er myteomspunnet, men langt fra umulig å lage. Trikset er bare å servere dem med en gang, for de vil falle sammen. Denne oppskriften på hjemmelaget suffle med jordbær er helt fantastisk god. Nyt!

Ingredienser

150 g jordbær
2 ss vann
1 ss melis
1 ss maizena
1 ss sitronsaft
3 stk eggehviter
5 ss sukker

TIL SMØRING

4 ss TINE Meierismør
4 ss sukker

TIL SERVERING

4 dl Piano® Fyldig Vaniljesaus
1 kurv jordbær

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen til 180 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel utover ved å vende på formen. Hell ut overflødig sukker.
  2. Del jordbær i biter og kok opp med vann, melis og Maizenna til en tykk kompott. Kjør den glatt med en stavmikser, smak til med sitron og avkjøl.
  3. Pisk eggehviten. Når den begynner å bli stiv, spe gradvis med sukker til den er helt stiv. Vend marengsen forsiktig med jordbærkompotten og fordel i porsjonsformene. Fyll helt opp og glatt toppen med en stekespade. Tørk kantene godt slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp.
  4. Stek i ovnen i 8-10 minutter, til lett gyllen på toppen og godt oppblåst. Server umiddelbart med vaniljesaus og friske jordbær til.
   Tips!

   Det er viktig at det er gjestene som venter på suffleen og ikke suffleen som venter på gjestene.

Tips!

Du kan bruke nærmest hva som helst som porsjonsform, bare det tåler stekeovn og har helt glatte rette kanter, slik at suffleen ikke setter seg fast på vei opp.

Kommentarer

 • Unni

  1 år siden
  Stekes suffleen midt i ovnen?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Hei Unni,

   Sufflèn skal stekes midt i ovnen :) God bakst!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat