Jordbærsufflé
Utfordrende•40 min8 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gjordbær
-
2 ssvann
-
1 ssmelis
-
1 ssmaizena
-
1 sssitronsaft
-
3 stkeggehviter
-
5 sssukker
TIL SMØRING
-
4 ss
-
4 sssukker
TIL SERVERING
-
4 dlPiano® Fyldig Vaniljesaus
-
1 kurvjordbær
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen til 180 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel utover ved å vende på formen. Hell ut overflødig sukker.
-
2
Del jordbær i biter og kok opp med vann, melis og Maizenna til en tykk kompott. Kjør den glatt med en stavmikser, smak til med sitron og avkjøl.
-
3
Pisk eggehviten. Når den begynner å bli stiv, spe gradvis med sukker til den er helt stiv. Vend marengsen forsiktig med jordbærkompotten og fordel i porsjonsformene. Fyll helt opp og glatt toppen med en stekespade. Tørk kantene godt slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp.
-
4
Stek i ovnen i 8-10 minutter, til lett gyllen på toppen og godt oppblåst. Server umiddelbart med vaniljesaus og friske jordbær til.
Tips
Det er viktig at det er gjestene som venter på suffleen og ikke suffleen som venter på gjestene.