
Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkgrapefrukt
-
400 gbjørnebær
-
1 dlfriske mynteblad
-
1 pakkePiano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
GLASERTE MANDLER
-
2 sssukker
-
1 ssvann
-
200 gmandler
-
1 ts
-
½ tsflaksalt
Slik gjør du det
-
1
Smelt sukker med vann i en varm panne. Rør inn mandler til de er godt dekket og karamelliserte. Vend inn smør og dryss med salt. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
-
2
Skjær skallet av grapefrukt. Skjær bort så mye av det hvite som mulig uten å ta med for mye fruktkjøtt. Skjær ut filetene mellom hver hinne.
Tips
Grapefrukt kan byttes med nesten alle typer sitrus i denne salaten. Får du tak i bergamott-appelsin er det vidunderlig å presse over litt saft eller rive over litt av skallet. Selve fruktkjøttet er for bittert til å spise.
-
3
Anrett grapefruktfiletene på et fat med bjørnebær og strø over mynteblader, gjerne finstrimlet. Server med vaniljesaus og hakkede glaserte mandler.
Tips
Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.