placeholder image
0

Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Syrlig sitrus mot myke bjørnebær er som en klem i dessertform. Noen salte, glaserte mandler gir krønsj, mens en deilig vaniljesaus blir prikken over i-en.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkgrapefrukt
400 gbjørnebær
1 dlfriske mynteblad
1 pakkePiano Vaniljesaus Zero

GLASERTE MANDLER

2 sssukker
1 ssvann
200 gmandler
1 tsTINE Meierismør
½ tsflaksalt

Slik gjør du det

    1. Smelt sukker med vann i en varm panne. Rør inn mandler til de er godt dekket og karamelliserte. Vend inn smør og dryss med salt. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
    2. Skjær skallet av grapefrukt. Skjær bort så mye av det hvite som mulig uten å ta med for mye fruktkjøtt. Skjær ut filetene mellom hver hinne.

      Tips:

      Grapefrukt kan byttes med nesten alle typer sitrus i denne salaten. Får du tak i bergamott-appelsin er det vidunderlig å presse over litt saft eller rive over litt av skallet. Selve fruktkjøttet er for bittert til å spise.

    3. Anrett grapefruktfiletene på et fat med bjørnebær og strø over mynteblader, gjerne finstrimlet. Server med vaniljesaus og hakkede glaserte mandler.

Tips:

Denne salaten kan enkelt gjøres om til en mer mettende salat som passer som tilbehør til salt mat ved å blande inn f.eks. rucola og quinoa.

Kommentarer