Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

0
6
Enkel20 min
Syrlig sitrus mot myke bjørnebær er som en klem i dessertform. Noen salte, glaserte mandler gir krønsj, mens en deilig vaniljesaus blir prikken over i-en.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 3 stk
  grapefrukt
 • 400 g
  bjørnebær
 • 1 dl
  friske mynteblad
 • 1 pakke
  Piano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

GLASERTE MANDLER

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt sukker med vann i en varm panne. Rør inn mandler til de er godt dekket og karamelliserte. Vend inn smør og dryss med salt. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.

 2. 2

  Skjær skallet av grapefrukt. Skjær bort så mye av det hvite som mulig uten å ta med for mye fruktkjøtt. Skjær ut filetene mellom hver hinne.

  Tips

  Grapefrukt kan byttes med nesten alle typer sitrus i denne salaten. Får du tak i bergamott-appelsin er det vidunderlig å presse over litt saft eller rive over litt av skallet. Selve fruktkjøttet er for bittert til å spise.

 3. 3

  Anrett grapefruktfiletene på et fat med bjørnebær og strø over mynteblader, gjerne finstrimlet. Server med vaniljesaus og hakkede glaserte mandler.

  Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

  Tips

  Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.

Tips

Denne salaten kan enkelt gjøres om til en mer mettende salat som passer som tilbehør til salt mat ved å blande inn f.eks. rucola og quinoa.

Del denne oppskriften: