Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

Grapefruktsalat med bjørnebær og glaserte mandler

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Syrlig sitrus mot myke bjørnebær er som en klem i dessertform. Noen salte, glaserte mandler gir krønsj, mens en deilig vaniljesaus blir prikken over i-en.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk grapefrukt
400 g bjørnebær
1 dl friske mynteblad
1 pakke Piano Vaniljesaus UTEN

GLASERTE MANDLER

2 ss sukker
1 ss vann
200 g mandler
1 ts TINE Meierismør
½ ts flaksalt

Slik gjør du det

    1. Smelt sukker med vann i en varm panne. Rør inn mandler til de er godt dekket og karamelliserte. Vend inn smør og dryss med salt. Ha over på et bakepapir og avkjøl. Grovhakk.
    2. Skjær skallet av grapefrukt. Skjær bort så mye av det hvite som mulig uten å ta med for mye fruktkjøtt. Skjær ut filetene mellom hver hinne.
      Tips!

      Grapefrukt kan byttes med nesten alle typer sitrus i denne salaten. Får du tak i bergamott-appelsin er det vidunderlig å presse over litt saft eller rive over litt av skallet. Selve fruktkjøttet er for bittert til å spise.

    3. Anrett grapefruktfiletene på et fat med bjørnebær og strø over mynteblader, gjerne finstrimlet. Server med vaniljesaus og hakkede glaserte mandler.
Tips!

Denne salaten kan enkelt gjøres om til en mer mettende salat som passer som tilbehør til salt mat ved å blande inn f.eks. rucola og quinoa.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat