
Fylte jordbær
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
18 stkstore jordbær
VANILJEFYLL
-
125 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
1 dlmelis
-
½ tsvaniljeekstrakt
SJOKOLADEFYLL
-
125 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
1 dlmelis
-
1 sskakao
LIMEFYLL
-
125 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
1 dlmelis
-
½ stklime (saft og skall)
TIL PYNT
-
3 tskakepynt
-
6 stksjokoladebiter , f.eks. melkesjokolade
-
50 gmørk sjokolade (smeltet)
-
3 stkkjeks , f.eks. Bixit
-
½ stklime
Slik gjør du det
-
1
Lag de forskjellige fyllene først. Visp sammen romtemperert kremost, melis og vaniljeessens til en glatt vaniljekrem.
-
2
Visp sammen romtemperert kremost, melis og kakao til en glatt sjokoladekrem.
-
3
Visp sammen romtemperert kremost, melis, limesaft og finrevet limeskall til en glatt limekrem.
-
4
Skjær en tynn skive i begge ender av jordbæret og sett med den spisseste enden ned. Bruk en teskje, liten kniv eller melonjern til å hule ut jordbæret.
-
5
Ha fyllet i hver sin sprøytepose, ev. bruk en liten skje, og fyll jordbærene med de forskjellige fyllene, ca. 6 av hver).
-
6
Pynt de som er fylt med vaniljekrem ved å drysse over kakestrøssel og stikke en sjokoladebit i hver.
-
7
Smelt sjokolade og drypp over de med sjokoladekrem. Dryss over hakkede nøtter til slutt.
Tips
Sjokolade smelter du best på svak varme i mikrobølgeovn eller over vannbad.
-
8
Knus kjeks og riv limeskall, dryss over de med limefyll. Oppbevar jordbærene kjølig før servering.