Håndkle og blad
Fylte jordbær
(22)

Fylte jordbær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En morsom måte å servere jordbær på er å fylle dem med forskjellig fyll. Her får du tre varianter som gjør seg godt på sommerbordet

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

18 stkstore jordbær

VANILJEFYLL

1 pakkeromtemperert TINE Kremgo’® Naturell
1 dlmelis
½ tsvaniljeekstrakt

SJOKOLADEFYLL

1 pakkeromtemperert TINE Kremgo’® Naturell
1 dlmelis
1 sskakao

LIMEFYLL

1 pakkeromtemperert TINE Kremgo’® Naturell
1 dlmelis
½ stklime (saft og skall)

TIL PYNT

3 tskakepynt
6 stksjokoladebiter, f.eks. melkesjokolade
50 gmørk sjokolade (smeltet)
3 stkkjeks, f.eks. Bixit
½ stklime
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Lag de forskjellige fyllene først. Visp sammen romtemperert kremost, melis og vaniljeessens til en glatt vaniljekrem.
    2. Visp sammen romtemperert kremost, melis og kakao til en glatt sjokoladekrem.
    3. Visp sammen romtemperert kremost, melis, limesaft og finrevet limeskall til en glatt limekrem.
    4. Skjær en tynn skive i begge ender av jordbæret og sett med den spisseste enden ned. Bruk en teskje, liten kniv eller melonjern til å hule ut jordbæret.
    5. Ha fyllet i hver sin sprøytepose, ev. bruk en liten skje, og fyll jordbærene med de forskjellige fyllene, ca. 6 av hver).
    6. Pynt de som er fylt med vaniljekrem ved å drysse over kakestrøssel og stikke en sjokoladebit i hver.
    7. Smelt sjokolade og drypp over de med sjokoladekrem. Dryss over hakkede nøtter til slutt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sjokolade smelter du best på svak varme i mikrobølgeovn eller over vannbad.

    8. Knus kjeks og riv limeskall, dryss over de med limefyll. Oppbevar jordbærene kjølig før servering.
Blått hjerte
Tips!

Velg store jordbær så får du mer fyll!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat