Fylte jordbær

Fylte jordbær

4
2
Enkel30 min
En morsom måte å servere jordbær på er å fylle dem med forskjellig fyll. Her får du tre varianter som gjør seg godt på sommerbordet

Ingredienser

Antall stykker

  • 18 stk
    store jordbær

VANILJEFYLL

SJOKOLADEFYLL

LIMEFYLL

TIL PYNT

  • 3 ts
    kakepynt
  • 6 stk
    sjokoladebiter , f.eks. melkesjokolade
  • 50 g
    mørk sjokolade (smeltet)
  • 3 stk
    kjeks , f.eks. Bixit
  • ½ stk
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag de forskjellige fyllene først. Visp sammen romtemperert kremost, melis og vaniljeessens til en glatt vaniljekrem.

  2. 2

    Visp sammen romtemperert kremost, melis og kakao til en glatt sjokoladekrem.

  3. 3

    Visp sammen romtemperert kremost, melis, limesaft og finrevet limeskall til en glatt limekrem.

  4. 4

    Skjær en tynn skive i begge ender av jordbæret og sett med den spisseste enden ned. Bruk en teskje, liten kniv eller melonjern til å hule ut jordbæret.

  5. 5

    Ha fyllet i hver sin sprøytepose, ev. bruk en liten skje, og fyll jordbærene med de forskjellige fyllene, ca. 6 av hver).

  6. 6

    Pynt de som er fylt med vaniljekrem ved å drysse over kakestrøssel og stikke en sjokoladebit i hver.

  7. 7

    Smelt sjokolade og drypp over de med sjokoladekrem. Dryss over hakkede nøtter til slutt.

    Tips

    Sjokolade smelter du best på svak varme i mikrobølgeovn eller over vannbad.

  8. 8

    Knus kjeks og riv limeskall, dryss over de med limefyll. Oppbevar jordbærene kjølig før servering.

Tips

Velg store jordbær så får du mer fyll!

Del denne oppskriften: