Frosset blåbærskum

Frosset blåbærskum

14
51
Enkel60 min
En frisk og herlig vaniljedessert som er så enkel og rask å tilberede at du ikke vil tro det! Blåbærene balanserer det søte helt perfekt. I tillegg er denne sunnere desserten både mager og lett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    blåbær (friske eller halvtinte)
  • 2 dl
  • 2 dl
    eggehviter
  • 3 ss
    sukker
  • 4 ts
    revet limeskall
  • 1 dl
    blåbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland blåbær og kesam. Sett det til side.

    Tips

    Du kan bruke andre frosne bær i stedet for blåbær.

  2. 2

    Visp eggehviter til hardt skum. Tilsett sukker og fortsett å vispe noen minutter.

  3. 3

    Bland blåbærkesam og stivpisket eggehvite, smak til med limeskall. Hell i porsjonsglass og sett i fryseren i ca.1 time.

  4. 4

    Pynt med blåbær og gjerne litt revet limeskall ved servering.

Tips

Husk å beregne ca. en time for desserten å stå i fryseren for å få den rette konsistensen

Del denne oppskriften: