Frosset blåbærskum

Frosset blåbærskum

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 60 min
En frisk og herlig vaniljedessert som er så enkel og rask å tilberede at du ikke vil tro det! Blåbærene balanserer det søte helt perfekt. I tillegg er denne sunnere desserten både mager og lett.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsglass
2 dl blåbær (friske eller halvtinte)
2 dl Kesam® Vanilje Mager
2 dl eggehviter
3 ss sukker
4 ts revet limeskall
1 dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Bland blåbær og kesam. Sett det til side.
      Tips!

      Du kan bruke andre frosne bær i stedet for blåbær.

    2. Visp eggehviter til hardt skum. Tilsett sukker og fortsett å vispe noen minutter.
    3. Bland blåbærkesam og stivpisket eggehvite, smak til med limeskall. Hell i porsjonsglass og sett i fryseren i ca.1 time.
    4. Pynt med blåbær og gjerne litt revet limeskall ved servering.
Tips!

Husk å beregne ca. en time for desserten å stå i fryseren for å få den rette konsistensen

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • man

    3 år siden
    denne var god

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Sidsel Skjaeggestad

    3 år siden
    Skal den så i fryseren helt frem til servering, kan jeg lage den dagen før servering?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sidsel, Denne lager du gjerne dagen før og lar stå i fryseren til cirka en halvtime før du skal servere den. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Emilie

    4 år siden
    Er det 2 dl blåbær til skummet og 1 dl til pynt?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Emilie, Ja det stemmer:) 2 dl blandes ut i kesamen og 1 dl til pynt:)

      Kommenter  (0)


  • Victoria

    4 år siden
    Denne var kjempegod og enkel å lage! Eneste jeg slet med var å forstå hvor mye av limeskallet som skulle blandes inn i røra, ettersom mengden limeskall står listet opp under "pynt". Endte opp med å smake meg til og det gikk veldig bra, men jeg kjente jeg ble litt stressa når jeg ikke ante hvor mye som skulle i røra når det bare var litt over en time til desserten skulle serveres :)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Victoria, Høres ut som du har gjort det rette, ved å smake til skummet med limeskall. Jeg er enig i at det er litt utydelig i oppskriften, så vi skal endre på dette :)

      Kommenter  (0)


  • Robert

    5 år siden
    Hei, spennende dette. Slet litt med "blande" inn eggehviten. Falt veldig sammen. Det ble mer enn en time i fryseren og da ble den steinhard. Skal det være limeskall i blandingen i tillegg til pynt?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Robert. Eggethvitene og sukkeret blir en lett marengsvariant. Det vl si at du skal piske eggehvitene og sukkeret til sukkeret er oppløst og blandingen er blank. Da vil den ikke falle sammen. Om du skal ha den lengre enn en time i fryseren, vil jeg anbefale deg å røre litt i balndingen under innfrysingen. dette blir som en sorbet eller en granitè. Limeskallet skal både i røra og som pynt. Det ser jeg er uklart i oppskriften, og det skal vi ordne i. Takk for tilbakemeldingen! :)Håper at du vil prøve denne igjen.

      Kommenter  (0)

      • gro andersen sandvik

        3 år siden
        Hei Jeg ville prøve en ny dessert i dag, Hadde blåbær som jeg plukket i høst og søkte på blåbær desserter. Jeg fikk lyst til å prøve denne oppskriften, den så spennende og enkel ut. Jeg laget brukte 3 egg og laget halvannen porsjon. Brukte appelsinskall i stedet for sitronskall. Frøs det ned i en pepper kake boks, etter halvannen time var det frosset i kantene og midten. Jeg rørte rundt på nytt,- og lot den stå en time til,- Den ble perfekt og veldig godt mottatt av alle. Det ble en vellykket dessert med uendlige muligheter. Noe jeg helt sikkert kommer til å lage flere ganger. Sundt og godt :D <3 GOD JUL på julaften

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Gro, Tusen takk for en kjempehyggelig tilbakemelding :)

          Kommenter  (1)


  • Liv

    5 år siden
    KAn man fryse ned i lengre perioder også? F.eks et par dager?

    Kommenter  (5)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Liv Dette blir nesten som en sorbet, og kan fryses over flere dager.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat