Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Skolebrød med vaniljekrem

Middels
3t

Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skolebrød. Fylt med vaniljekrem og toppet med melis og kokos vil de garantert bli en favoritt hos mange!

3.8
(6)
Next ImageSkolebrød med vaniljekrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
gjær
2300 g
hvetemel
300 g
sukker
270 g
eggeplomme
35 g
salt
300 g
TINE® Meierismør, romtemperert
800 g
TINE® Bakefast Vaniljekrem (Kun tilgjengelig for storhusholdning)
100 g
melisglasur
100 g
kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Bland melk, gjær, hvetemel, sukker, eggeplommer, salt og smør sammen i en bolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 2 minutter ved langsom hastighet og 4 minutter raskt.

  2. La bolledeigen heve på et lunt sted i 40 minutter.

  3. Trill deigen til en lang pølse og lag 40 deigemner på cirka 100 gram. Trill hver bit til runde boller. Etterhev i 20 minutter.

  4. Lag en fordypning i hver bolle og fyll i vaniljekremen. La bollene heve i 15 minutter etter at vaniljekremen er fylt i.

  5. Stek bollene på 220 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

  6. Smør bollene med melisglasur og strø over kokosmassen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

TINE® Bakefast Vaniljekrem er kun tilgjengelig for storhusholdning. 

Hev smaken med våre produkter