
Skolebrød med vaniljekrem
Middels•180 min min
Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skolebrød. Fylt med vaniljekrem og toppet med melis og kokos vil de garantert bli en favoritt hos mange!
Ingredienser
Antall stykker
-
1000 g
-
150 ggjær
-
2300 ghvetemel
-
300 gsukker
-
270 geggeplommer
-
35 gsalt
-
300 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
800 gTINE® Bakefast Vaniljekrem (Kun tilgjengelig for storhusholdning)
-
100 gmelisglasur
-
100 gkokosmasse
Slik gjør du det
-
1
Bland melk, gjær, hvetemel, sukker, eggeplommer, salt og smør sammen i en bolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin i 2 minutter ved langsom hastighet og 4 minutter raskt.
-
2
La bolledeigen heve på et lunt sted i 40 minutter.
-
3
Trill deigen til en lang pølse og lag 40 deigemner på cirka 100 gram. Trill hver bit til runde boller. Etterhev i 20 minutter.
-
4
Lag en fordypning i hver bolle og fyll i vaniljekremen. La bollene heve i 15 minutter etter at vaniljekremen er fylt i.
-
5
Stek bollene på 220 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
-
6
Smør bollene med melisglasur og strø over kokosmassen.