
Grove eplesnurrer
Kanelsnurrer med eple, eller eplesnurrer om du vil, er en vri på klassiske kanelboller - med grovere mel og eplefyll.

Ingredienser
Antall porsjoner
15
Ingredienser
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
Tips
Om du vil ha lage en laktosefri variant så bruker du laktosefrie meieriprodukter i stedet for "vanlige" meierprodukter. De smaker det samme! - 2
Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.
- 3
Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.
- 4
Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.
- 5
Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
- 6
Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips