Skip to main content

Grove eplesnurrer

Enkel
2t

Kanelsnurrer med eple, eller eplesnurrer om du vil, er en vri på klassiske kanelboller - med grovere mel og eplefyll.

4.0
(306)
Next ImageGrove eplesnurrer

Ingredienser

Antall porsjoner

15

Ingredienser

5 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Lettmelk 0,5 % fett
1 pakke
tørrgjær
1 dl
sukker
0.5 ts
salt
1 stk
egg
9 dl
hvetemel
5 dl
havremel
100 g
romtemperert TINE® Meierismør. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Fyll

4 stk
eple
3 ss
malt kanel
1 dl
sukker
75 g
smeltet eller mykt TINE® Meierismør. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
1 stk
lettpisket egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, gjær, sukker, salt, egg og mel i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.

    Tips

    Om du vil ha lage en laktosefri variant så bruker du laktosefrie meieriprodukter i stedet for "vanlige" meierprodukter. De smaker det samme!
  2. Tilsett romtemperert smør i biter og elt 5 minutter til. Dekk til og la heve i ca. 1,5 time.

  3. Skrell epler, fjern kjernen og grovhakk. Vend med kanel og sukker i en bolle.

  4. Kjevle deigen ut på et melet bord til et rektangel. Bre smør utover og topp med epleblandingen. Rull sammen som en rullekake og del i skiver, ca. 3 cm tykke.

  5. Legg skivene med snittflaten opp i muffinsformer, gjerne satt i en muffinspanne. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.

  6. Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle bollene med lettpisket egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Jo grovere mel du bruker, jo mindre luftig blir baksten. Prøv deg fram med forskjellig typer grovt mel for å finne din favorittkombinasjon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter