Tzatziki

(180)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på tzatziki, som er mye brukt i Tyrkia og Hellas. Den herlige sausen passer å servere til både grillet kjøtt og fisk. Smaken er frisk og god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
3 desilitergresk yoghurt eller kesam
½ teskjesalt
¼ teskjehvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
  2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
  3. Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.

Tips:

Tzatziki er gresk, og passer godt til friske salater og grillmat.

Kommentarer