Oppskrift på gresk salat
0

Gresk salat med tzatziki

(42)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gresk salat hjemme i ditt eget kjøkken. Salaten passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Gresk salat

4 stktomater
1 stkrød paprika renset for frø og innmat
100 gramsorte oliven
¼ stkrødløk i fine strimler
½ stkskrelt slangeagurker
200 gramfetaost
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjegod olivenolje

Tzatziki

½ stkskrelt slangeagurker grovrevet
1 stkhvitløksfedd
3 desilitergresk yoghurt
½ teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

    Gresk salat

  1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
  2. Tzatziki

  3. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
  4. Finhakk hvitløksbåter og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
  5. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
  6. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.

Kommentarer