Oppskrift på Guacamole
2

Guacamole

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Guacamole er mye mer enn det meksikanske kjøkken. Da er det en fordel at det er superenkelt å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkspisemodne avokado
½ stksitroner eller 1 lime
1 stkhvitløksfedd, finhakket
4 ssfrisk koriander, grovhakket
1 dlTINE Lettrømme 18 %
¼ tschili, finhakket
½ tsfint salt
½ tsnykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
    2. Del sitron/lime i to, og press saft over avokadokjøttet.
    3. Mos sammen med en gaffel.

      Tips:

      Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens.

    4. Rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

      Tips:

      Du kan også bruke Kesam Original, TINE Matyoghurt Gresk Type eller Crème Fraîche.

Tips:

#1: Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.

#2: La avocadosteinene ligge i guacamolen. Da holder den seg bedre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften