Oppskrift på Ostepai med Ridderost og bakte tomater, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostepai med Ridder® og bakte tomater

Ost og tomat er et klassisk råvarepar. Her er de plassert i en god pai i form av langtidsbakte små tomater og ridderost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Paiform, 26 cm
TIPS!: Om du ikke har tid til å langtidsbake tomater, kan du bruke ferdig semitørkede tomater.

Slik gjør du

Nå paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bruk gjerne en firkantet form.

  2. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel.

Hjemmelaget paibunn

  1. Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Paifyllet

  1. Sett stekeovnen på 100 °C.

  2. Vask og del plommetomater på langs. Legg dem med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir. Hell over olivenolje og dryss med salt og frisk timian. Bak tomatene i ca. en time.

    Tomatene kan du også lage på forhånd. De holder seg ca. fem dager i en tett beholder i kjøleskap. Med en god desiliter olivenolje over seg holder de seg saftige og gode.

  3. Sett stekeovnen på 200 °C.

  4. Riv Ridderost på et rivjern. Pisk sammen fløte og egg og tilsett osten i eggeblandingen. Hell osteblandingen over paideigen i forma og legg de bakte tomatene over.

  5. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.