Oppskrift på Ostepai med Ridderost og bakte tomater
0

Ostepai med Ridder® og bakte tomater

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Ost og tomat er et klassisk råvarepar. Her er de plassert i en god pai i form av langtidsbakte små tomater og ridderost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform, 26 cm

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn

150 gramTINE Meierismør (mykt)
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann

Paifyll

150 gramsmå plommetomater
2 spiseskjegod olivenolje
1 teskjehavsalt
2 spiseskjefrisk timian
125 gramRidder®
3 desiliterTINE Matfløte
3 stkegg

Slik gjør du det

    Nå paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bruk gjerne en firkantet form.
  2. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel.
  3. Hjemmelaget paibunn

  4. Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
  5. Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
  6. Paifyllet

  7. Sett stekeovnen på 100 °C.
  8. Vask og del plommetomater på langs. Legg dem med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir. Hell over olivenolje og dryss med salt og frisk timian. Bak tomatene i ca. en time.

    Tips:

    Tomatene kan du også lage på forhånd. De holder seg ca. fem dager i en tett beholder i kjøleskap. Med en god desiliter olivenolje over seg holder de seg saftige og gode.

  9. Sett stekeovnen på 200 °C.
  10. Riv Ridderost på et rivjern. Pisk sammen fløte og egg og tilsett osten i eggeblandingen. Hell osteblandingen over paideigen i forma og legg de bakte tomatene over.
  11. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips:

Om du ikke har tid til å langtidsbake tomater, kan du bruke ferdig semitørkede tomater.

Kommentarer

Produkter i oppskriften