Laster
Laster
Oppskrift på Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

Lag din egen sunne og grove pizzadeig. Fyll pizzaen med det ganen måtte ønske og topp det hele med revet Norvegia Lettere.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 30 min30 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 25 g fersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
  •  dl lunkent vann
  • ½ ts salt
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 3 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl hvetemel (ca)

Tips

#1: For deg med dårlig tid, kan den grove ferdigbunnen fra Nå være et godt alternativ.

#2: Hvis du ønsker en pizzadeig med fint mel finner du oppskrift på det her

#3: Lag gjerne flere pizzabunner og frys ned. Det lønner seg da å forsteke pizzabunnene før de legges i fryseren. Det gjør du ved å steke bunnene midt i ovnen ved 250 °C i ca 3 minutter. La bunnen avkjøles før du pakker de i plast og fryser ned.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
     
  • 2
    La pizzadeigen heve på et lunt sted i ca 20 minutter.
     
  • 3
    Sett stekeovnen på 225 °C.
     
  • 4
    Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
     
  • 5
    Pizzaen skal steke i nederste del av stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av hvilket fyll du har toppet den med.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster