Hjemmelaget grov pizzabunn

    Oppskrift på Hjemmelaget grov pizzabunn

    Lag din egen sunne og grove pizzadeig. Fyll pizzaen med det ganen måtte ønske og topp det hele med revet Norvegia Lettere.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: For deg med dårlig tid, kan den grove ferdigbunnen fra Nå være et godt alternativ.
    porsjoner

    Du trenger

    25 g fersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
    2.5 dl lunkent vann
    0.5 ts salt
    2 ss kaldpresset olivenolje
    3 dl sammalt hvete, grov
    3 dl hvetemel (ca)

    Slik gjør du

    1. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.

    2. La pizzadeigen heve på et lunt sted i ca 20 minutter.

    3. Sett stekeovnen på 225 °C.

    4. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

    5. Pizzaen skal steke i nederste del av stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av hvilket fyll du har toppet den med.

    Gi din vurdering: