Hjemmelaget grov pizzabunn

(278)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Fyll pizzaen med det ganen måtte ønske og topp det hele med for eksempel revet Norvegia Lettere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

25 gramfersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ desiliterlunkent vann
½ teskjesalt
2 spiseskjekaldpresset olivenolje
3 desilitersammalt hvete, grov
3 desiliterhvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 begerTINE Crème Fraîche Original eller andre varianter
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjetørket oregano eller timian
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
  3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
  4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  5. Enkel pizzasaus

  6. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
  7. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca 15 minutter. Vel bekomme!

Tips:

Det smaker godt med enten hvit pizzasaus med crème fraîche eller kesam (video) eller vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften