Oppskrift på Carbonaragrateng

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Carbonaragrateng

Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  2. Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.

  4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.

  5. Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.

Lignende oppskrifter