Carbonaragrateng
0

Carbonaragrateng

(62)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pasta i form med bacon, spinat og en god ostesaus. Smaker godt og er veldig rask å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 pakkebacon (ca. 150 gram)
250 gramfrossen spinat (opptint)
200 gramJarlsberg® Revet
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
250 grampasta (f.eks. skruer)

Ostesaus:

1 ½ spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ spiseskjehvetemel
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 desiliterTINE Matfløte
1 stkeggeplomme
1 desiliterJarlsberg® Revet (gjerne lagret)
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
Littklippet persille

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. Finhakk løk og skjær bacon i biter. Fres bacon og løk til det har fått en fin farge. Tilsett spinat og la alt bli gjennomvarmt. Avkjøl litt og bland i ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken og la vannet renne godt av. Fordel pasta i en smurt form. Legg over baconblandingen.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk og fløte under omrøring til en glatt saus. Ta sausen av varmen og rør i eggeplomme og revet ost. Krydre med salt og pepper.
  5. Fordel sausen over formen. Gratiner i formen midt i ovnen i ca. 20 minutter, til det har fått fin farge. Strø litt klippet persille over ved servering.

Tips:

Denne ovnsretten er perfekt å lage når du har igjen pastarester.

Kommentarer

Produkter i oppskriften