Texmexgrateng
10

Texmexgrateng

(101)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på taco i form. Nydelig sammen med nachochips og en deilig hjemmelaget guacamole.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Texmexgrateng:

2 stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gramkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 posetacokrydder
1 bokshakkede hermetiske tomater à 400 g
1 glasstacosaus
¼ teskjepepper
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 desiliterNorvegia® Revet, gjerne vellagret
4 stktomater

guacamole:

2 stkavokadoer
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeolivenolje
3 spiseskjelimesaft eller sitron
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

tilbehør:

12 stknachochips

Slik gjør du det

    Texmexgrateng:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk sammen med karbonadedeigen noen minutter, til det har fått fin farge.
  3. Tilsett kryddermiks, hakkede tomater, tacosaus og pepper. La det trekke noen minutter.
  4. Fordel blandingen i en ildfast form. Bland crème fraîche med ost, og fordel det over. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Skjær tomat i biter og fordel over formen.
  6. guacamole:

  7. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen, og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
  8. Press i hvitløk, og bland det i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering. Server texmexgrateng med hjemmelaget guacamole og tacochips.

Tips:

Det er smart å lage guacamole på forhånd, så den får stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Da setter smaken seg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften