Oppskrift på Kyllingfilet i grønnsaksform
4

Kyllingfilet i grønnsaksform

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og saftig kyllingfilet i grønnsaksform.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kylling og grønnsaker

1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
2 stkrødløk
1 stksquash
4 stktomater
2 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 stkkyllingfileter
3 desiliterhurtigris eller annen type ris

Slik gjør du det

  1. Varm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme. Vask og kutt paprika, rødløk og squash i jevnstore biter. Skjær tomat i grove biter.
  2. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg kyllingfiletene på toppen av grønnsakene. Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Mens retten steker i ovnen, koker du ris etter anvisningen på pakken. Server kylling, grønnsaker og ris sammen.

Tips:

#1: Du kan fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel laksefilet, men da bør du steke grønnsakene alene de første 10 minuttene, før de får selskap av fisken de siste 10.

#2: Ønsker du en stekeflate på kyllingene, så kan du brune dem såvidt på hver side i en varm stekepanne tilsatt en blanding av olje og smør. Ha kyllingfiletene deretter over i den ildfaste fomren og stek dem videre der som angitt i oppskriften.

#3: Ønsker du å ha full kontroll over kjøttet? Bruk steketermometer! Stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingen og ta den ut når det viser 73°C. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Kommentarer