Oppskrift på Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
0

Andeconfit med potetmos og rødkålsalat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkandelår
2 spiseskjesalt (maldonsalt)
1 stkhvitløk
1 teskjepepperkorn
2 kvisttimian
2 stkrosmarin
6 desilitersolsikkeolje (ev. andefett)

POTETMOS

1 kilogrammandelpotet
200 gramTINE Meierismør
1 desiliterTINE Kremfløte
½ teskjesalt
½ teskjepepper

RØDKÅLSALAT

¼ stkrødkål
½ stkfennikel
½ stksitroner
2 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjebladpersille
4 spiseskjehakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. Ha andelårene i en form. Gni godt med maldonsalt, dekk med plast og la stå kaldt i 6-8 timer, gjerne over natten.
  2. Sett ovnen på 150 °C. Tørk saltet av lårene og ha dem i en liten ildfast form med hvitløkfedd, pepper, timian og rosmarin. Dekk lårene med olje eller andefett.
  3. Stek andelårene i ovnen i 1,5 - 2 timer, eller til kjøttet skal falle av beinet.

    Tips:

    Alternativt kan du steke lårene på 100 °C i 4 - 5 timer.

  4. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos godt med smør, kremfløte, salt og pepper.
  5. snitt rødkål og fennikel. Vend med saften fra sitronen, litt finrevet sitronskall og olivenolje. La stå å trekke i ca. 10 minutter. Vend inn hakket persille og nøtter.

Tips:

Det finnes ferdig konfitert andelår å få kjøpt, enten vakuumpakket eller hermetiserte. Det er et godt alternativ om du har dårlig med tid.

Kommentarer

Produkter i oppskriften