Minipaier med ost og skinke

(67)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse! Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

12 små paiformer eller 12 store muffinsformer

Ingredienser

Nå Paibunn:

1 stkNå® Paibunn

Eller lag dine egne mini-paibunner:

150 gramTINE Meierismør (mykt)
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann

Paifyll:

3 stkegg
3 desiliterTINE Matfløte
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
100 gramkokt skinke i terninger
3 desiliterNorvegia® Revet eller Jarlsberg
8 stkcherrytomater
½ desilitersolsikkekjerner

Tilbehør:

1 noenbasilikumblader

Slik gjør du det

    Nå Paibunn:

  1. Rull deigen ut og stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter. Ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C. Nå Paibunn trenger ikke forstekes.
  2. Hjemmelaget paibunn:

  3. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
  4. Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter.
  5. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  6. Paifyll:

  7. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.
  8. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.

Tips:

Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer

Produkter i oppskriften