Oppskrift på minipaier med ost og skinke, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Minipaier med ost og skinke

Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse! Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    12 små paiformer eller 12 store muffinsformer
TIPS!: Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Slik gjør du

Nå Paibunn:

  1. Rull deigen ut og stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter. Ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C. Nå Paibunn trenger ikke forstekes.

Hjemmelaget paibunn:

  1. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.

  2. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.

Lignende oppskrifter