Oppskrift på Grønnsakgrateng med blåmuggost
2

Grønnsakgrateng med blåmuggost

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 buntbrokkoli
1 stkløk
200 gramcherrytomater
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
100 gramNormanna, ev. Norzola eller annen blåmuggost
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
40 gramruccola
½ pottebasilikum

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.
  3. Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3?4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.
  4. Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips:

Hvis du har tørr ost i kjøleskapet, er det lurt å rive den og legge den i plastpose i fryseren. Revet ost er perfekt å ha på lur til gratenger, pizza og varme smørbrød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften