Oppskrift på Terteskjell med fiskepudding i hvit saus
2

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

(54)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hvit saus

2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
¼ teskjemuskat
1 teskjesalt
½ teskjehvit pepper

Terteskjell med fyll

8 stkterteskjell
500 gramfiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
1 desilitererter
100 grampillede reker eller krepsehaler
1 desiliterfrisk, hakket dill

Slik gjør du det

    Hvit saus

  1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.
  2. Terteskjell med fyll

  3. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.
  4. Skjær fiskepudding i passe store biter.
  5. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.
  6. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.

Tips:

Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften