Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Oppskrift på Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.
    porsjoner

    Du trenger

    Hvit saus

    2 ss TINE Meierismør
    2 ss hvetemel
    4 dl Hel Tinemelk eller Lett
    0.25 ts muskat
    1 ts salt
    0.5 ts hvit pepper

    Terteskjell med fyll

    8 terteskjell
    500 g fiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
    1 dl erter
    100 g pillede reker eller krepsehaler
    1 dl frisk, hakket dill

    Slik gjør du

    Hvit saus

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.

    Terteskjell med fyll

    1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.

    2. Skjær fiskepudding i passe store biter.

    3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.

    4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.

    Gi din vurdering:

      Lignende oppskrifter