Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Oppskrift på Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Terteskjell ble servert ofte på 60-tallet og opp til Derricks glade dager i "detektimen" på fredagskveldene på 80-tallet. Nå er det på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle de butikk-kjøpte terteskjellene med fiskepudding i hvit saus.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Bruk terteskjell til fine foretter og fyll dem med for eksempel  tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.
    porsjoner

    Du trenger

    8 terteskjell

    Hvit saus

    2 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel eller Lett
    1 ts salt
    0.5 ts hvit pepper
    0.25 ts muskat

    Fyll til terteskjell

    500 g fiskepudding i terninger, evt fiskeboller
    100 g pillede reker eller krepsehaler
    1 dl frisk, hakket dill
    1 dl erter

    Slik gjør du

    Hvit saus

    1. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken og rør til sausen er jevn.

    2. Smak hvit saus til med muskat, salt og pepper.

    Valgfritt

    1. Varm gjerne skjellene i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.

    Fyll til skjellene

    1. Skjær fiskepuddingen i passe store biter. La ertene få et oppkok i lettsaltet vann.

    2. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.

    3. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering og dryss over reker og finhakket dill.

    4. Server gjerne terteskjellene med en god salat ved siden av.

    Gi din vurdering: