Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Oppskrift på Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

    Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.
    porsjoner

    Du trenger

    Hvit saus:

    2 ss TINE Ekte Smør
    2 ss hvetemel
    4 dl TineMelk Hel eller Lett
    0.25 ts muskat
    1 ts salt
    0.5 ts hvit pepper

    Terteskjell med fyll:

    8 terteskjell
    500 g fiskepudding i terninger, ev. fiskeboller
    1 dl erter
    100 g pillede reker eller krepsehaler
    1 dl frisk, hakket dill

    Slik gjør du

    Hvit saus:

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.

    Terteskjell med fyll:

    1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.

    2. Skjær fiskepudding i passe store biter.

    3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.

    4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.

    Gi din vurdering: