Oppskrift på Prinsefisk
4

Prinsefisk

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Poteter:

8 stkpoteter

Saus:

3 spiseskjeTINE Meierismør
2 ½ spiseskjehvetemel
3 desiliterfiskekraft (hjemmelaget el. buljongterning)
1 spiseskjesitronsaft
2 stkeggeplommer
2 desiliterTINE Matfløte
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

grønnsaker:

2 stkgulrøtter
100 grampersillerøtter
2 desilitergrønne erter

fisk:

5 desilitervann
1 teskjesalt
800 gramtorskefilet
200 gramrensede reker

1 desiliterhvit asparges (hermetiske eller ferske)
1 desiliterfinhakket dill (ev. andre krydderurter)

Slik gjør du det

    Poteter:

  1. Kok potetene møre i ca 25-30 minutter.
  2. Saus:

  3. Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraft og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft. Bland eggeplomme med matfløte og spe det i sausen mens det koker opp. Rør hele tiden til sausen har tyknet.
  4. Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm, men den skal ikke fosskoke.
  5. Grønnsaker:

  6. Kok oppdelt gulrot og persillerot, og la erter bli gjennomvarme.
  7. fisk:

  8. Kok opp vann tilsatt salt i en stor kjele. Når vannet koker, har du i fisken. La den stå og trekke på lav varme i ca. 12 minutter.
  9. Anrett fiskestykkene delvis over hverandre på et varmt fat sammen med grønnsakene. Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften