Oppskrift på fargerik kyllingsalat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fargerik kyllingsalat

En fargerik kyllingsalat med både bacon, avokado og geitosten chevré. Bruk gjerne ferske rødbeter, men du kan fint også bruke syltede på glass.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I velassorterte dagligvarebutikker kan du finne ferdig kokte rødbeter vakuumpakket med 3 - 4 biter i hver, og dermed slipper du koke de selv.

Slik gjør du

Syrlig dressing

  1. Start med dressingen. Finhakk koriander eller andre urtetyper du liker og tilsett dette i rømmebegeret. Rør inn sitronsaft, salt og pepper og la blandingen stå kaldt mens du lager kyllingsalaten.

Kyllingsalat

  1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem lett i smør i en panne i ca. 4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

  2. Dersom du bruker rå rødbeter, må du koke dem myke i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann. Ta av skallet og skjær rødbetene i skiver.

  3. Skjær geitosten (Chevré) i skiver. Del bacon i biter og stek det sprøtt i en varm stekepanne. Del avokado og ta ut steinen. Kjøttet tar du ut med en skje og skjærer i mindre biter.

  4. Del tomater i båter. Rens og skrell rødløk. Skjær den og paprika tynt.

  5. Fordel spinat direkte på tallerknene du skal servere kyllingsalaten på eller på et stort fat. Skjær kylling i skiver og legg de øvrige ingrediensene oppå spinaten. Fordel ristede gresskarfrø over sammen med litt sitronsaft, hvis du ønsker det.

  6. Server dressingen ved siden av kyllingsalaten eller ringle/hell den forsiktig over rett før servering.

    Server gjerne med hvitløksbrød eller ferskt brød ved siden av.