Oppskrift på Grønnkålchips med rømmedipp
0

Grønnkålchips med rømmedipp

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sunn snack som kan erstatte potechips! Sprø grønnkål med syrlig rømmedipp er så godt at det er avhengighetsskapende.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramgrønnkål
3 spiseskjeolivenolje
1 teskjefingersalt

Rømmedipp

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
3 spiseskjegressløk, hakket
1 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C med varmluft.

    Tips:

    Det er en fordel med en varmluftsovn for da blir chipsene ekstra sprø, men det funker fint i vanlig ovn også.

  2. Fjern de tøffe stilkene på grønnkålbladene og riv i grove biter. Vend med olivenolje og fordel utover en bakeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt.
  3. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til sprø.
  4. Finhakk gressløk, bland med rømme og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

Tips:

Grønnkålchips er også supert garnityr til supper, salater og retter med kjøtt og fisk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften