Vafler med skinke
1

Vaffel med skinke

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vafler trenger ikke nødvendigvis være søte. Dette er litt grovere vafler med skinke og kesam blandet med biter av paprika. 1 porsjon holder til ca. 4 voksne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Vafler:

50 gramTINE Meierismør
2 stkegg
2 spiseskjesukker
3 desiliterhvetemel
2 ½ desilitersammalt hvete, grov
¼ teskjesalt
1 teskjebakepulver
3 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk

Kesamfyll:

1 stkrød paprika
3 desiliterKesam® Mager
8 skiverspekeskinke

Pynt (kan sløyfes):

8 stkkvister timian

Slik gjør du det

    Vafler:

  1. Smelt smør og la det avkjøles noe. Pisk egg og sukker til du får en luftig eggedosis.
  2. Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og bakepulver. Bland vekselvis inn det tørre, kulturmelk og smeltet smør.
  3. Rør alt til en jevn og fin vaffelrøre. Røren må svelle (hvile) i minst 15 minutter for å få den riktige konsistensen før du steker vaflene.
  4. Stek vaflene og avkjøl.
  5. Fyll og pynt:

  6. Finhakk paprika. Bland kesam med paprika og smak til med salt og pepper. Ha kesamen på vaflene med skinke. Pynt gjerne med litt timian eller andre friske urter.

Tips:

Ønsker du sprø vafler, avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre, blir de myke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften