Oppskrift på Marvposteier

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Marvposteier

Marvposteier er vakre småkaker og som i tillegg smaker nydelig. Disse julekakene er det litt jobb med, men det utrolig gode mandelfylllet gjør at det er vel verdt strevet. En porsjon gir ca 22 marvposteier

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Marvposteier kan gjerne fryses, men må oppbevares i en tett boks.

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.

  2. Denne oppskriften krever at du har sandkakeformer. Sett stekeovnen på 200 °C.

Mandelmasse:

  1. Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.

  2. Legg 1/5 av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle formene med deigen.

  3. Fyll i mandelmasse. Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stek dem.

Steking av marvpostei

  1. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan lett bli råstekte under. Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme. Stek kakene i ca 20 minutter. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.