Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

377
2,261
Middels50 min
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

Marengslaget

  • 5 stk
    eggehviter
  • 180 g
    sukker
  • 100 g
    hakkede mandler

Kakefyllet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

Kakebunnen

  1. 2

    Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill eggehviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

  2. 3

    Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

    Tips

    Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

Det gode fyllet

  1. 4

    Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

    Tips

    Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

Tips

Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Del denne oppskriften: