Kransekake

  Oppskrift på Kransekake

  Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. mai, bryllup, dåp, konfirmasjon, jul og de aller fleste festlige anledninger hvor familie og venner møtes. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes.

  • Vanskelig?

   Middels
  • Tid

  TIPS: Hvis du oppbevarer kransekake i tett boks over tid, kan det være lurt å legge i en brødskalk. Da vil kaken holde seg seig uten å bli tørr. Kransekake kan også fryses.
  stykk

  Du trenger

  Kransekake

  5 dl mandler
  4 eggehviter
  5 dl melis

  Glasur:

  0.5 eggehvite
  75 g melis
  0.5 ts romessens

  Slik gjør du

  1. Denne oppskriften gir 16-18 ringer med kransekake. Du trenger egne former til kransekakeringene.

  2. Skåld halvparten av mandlene og la de ligge til tørk minst ett døgn.

  3. Mal alle mandlene og sikt inn melis. Kna inn en og en eggehvite til deigen er fast.

   Det er ikke sikkert du trenger alle eggehvitene. Antall eggehviter du trenger i oppskriften avhenger av størrelsen på eggene, så det er viktig at du knar inn ett og ett egg tid du får en fast deig.

  4. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

  5. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  6. Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med klaret smør og dryss i semulegryn eller mel og legg i "pølsene".

  7. Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek i ca. 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.

  Glasur

  1. Bland sammen glasuren og fyll den i papirkremmerhus eller en pose. Klipp et lite hull i tuppen og sprøyt sikksakmønster på hver ring. Sett ringene etter hvert sammen til en høy kransekake.

  2. Stor eller liten kransekake får straks festpreg om den pyntes med flagg og smellbongbonger.

  Gi din vurdering: