Laster
Laster
CD 2009 nr 05

Kransekake

Kransekake

Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. mai, bryllup, dåp, konfirmasjon, jul og de aller fleste festlige anledninger hvor familie og venner møtes. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Denne oppskriften gir ca 16-18 ringer, altså nok til to gode kransekaker.

 
Antall porsjoner: 2 porsjoner-+
Tidsforbruk: 50 min50 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Kransekake

    1 kg mandel
  • 8  eggehviter
  • 1 kg melis
  • Glasur:

    ½  eggehvite
  • 75 g melis
  • ½ ts romessens

Tips

Hvis du oppbevarer kransekake i tett boks over tid, kan det være lurt å legge i en brødskalk. Da vil kaken holde seg seig uten å bli tørr. Kransekake kan også fryses.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Denne oppskriften gir ca. 18 ringer med kransekake. Du trenger egne former til kransekakeringene.
     
  • 2
    Skåld halvparten av mandlene og la de ligge til tørk minst ett døgn.
     
  • 3
    Mal alle mandlene og sikt inn melis samtidig som du knar inn eggehvitene. Hold gjerne igjen den siste eggehviten og tilsett den i små porsjoner til deigen er passe fast.
     
  • 4
    Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
     
  • 5
    Forvarm stekeovnen til 200 °C.
     
  • 6
    Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med klaret smør og dryss i semulegryn eller mel og legg i "pølsene".
     
  • 7
    Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek i ca. 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.
     
  • Glasur

    8
    Bland sammen glasuren og fyll den i papirkremmerhus eller en pose. Klipp et lite hull i tuppen og sprøyt sikksakmønster på hver ring. Sett ringene etter hvert sammen til en høy kransekake.
     
  • 9
    Stor eller liten kransekake får straks festpreg om den pyntes med flagg og smellbongbonger.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster