Laster
Laster
Oppskrift på suksessterte

Suksessterte

Suksessterte

Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 time60 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Bunn:

    4  eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g grovmalte mandler
  • Suksesskrem:

    1 dl TINE Kremfløte
  • 125 g sukker
  • 4  eggeplommer
  • 1  vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
  • 150 g TINE Ekte Smør
  • Dryss:

    1 dl grovhakket mandel

Tips

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett på stekeovnen på 175 °C.

    Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
     
  • 2
    Visp eggehviter stive. Bland forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
     
  • 3
    Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
     
  • Suksesskrem:

    4
    Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
     
  • 5
    Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
     
  • 6
    Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster