Verdens beste - Kvæfjordkake

(933)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, ca. 30*40 cm

Ingredienser

Kakebunn

150 gTINE Meierismør
125 gsukker
150 ghvetemel
1 tsbakepulver
5 stkeggeplommer
5 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Marengslaget

5 stkeggehviter
180 gsukker
100 ghakkede mandler

Kakefyllet

1 pakkePiano Vaniljekrem (5 dl)
2 dlTINE Kremfløte
2 tsvaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Kakebunnen

    1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
    2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

      Tips:

      Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

  • Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

      Tips:

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

Tips:

Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften