Oppskrift på verdens beste - Kvæfjordkake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Verdens beste - Kvæfjordkake

"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Langpanne, ca. 25x35 cm
TIPS!: Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

Kakebunnen

  1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

  2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

    Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

Det gode fyllet

  1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

    Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.