Verdens beste - Kvæfjordkake

    Oppskrift på Verdens beste - Kvæfjordkake

    "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Du trenger

      Langpanne, ca. 25x35 cm
    TIPS:  Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.
    porsjoner

    Du trenger

    Kakebunn

    150 g TINE Ekte Smør
    125 g sukker
    150 g hvetemel
    1 ts bakepulver
    5 eggeplommer
    5 ss TineMelk Hel

    Marengslaget

    5 eggehviter
    180 g sukker
    100 g hakkede mandler

    Kakefyllet

    1 pakke Piano Vaniljekrem (5 dl)
    2 dl TINE Kremfløte
    2 ts vaniljesukker

    Slik gjør du

    1. Til denne oppskriften av Verdens beste trenger du en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

    Kakebunnen

    1. Begynn med kakebunnen. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Ta vare på begge deler av egget. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

    2. Visp så eggehviter først til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøles.

    Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

    Gi din vurdering: