Verdens beste - Kvæfjordkake

    Oppskrift på verdens beste - Kvæfjordkake

    "Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Du trenger

      Langpanne, ca. 25x35 cm
    TIPS: Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.
    porsjoner

    Du trenger

    Kakebunn

    150 g TINE Meierismør
    125 g sukker
    150 g hvetemel
    1 ts bakepulver
    5 eggeplommer
    5 ss Hel Tinemelk

    Marengslaget

    5 eggehviter
    180 g sukker
    100 g hakkede mandler

    Kakefyllet

    1 pakke Piano Vaniljekrem (5 dl)
    2 dl TINE Kremfløte
    2 ts vaniljesukker

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.

    Kakebunnen

    1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

    2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

      Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

    Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

    Gi din vurdering: