Laster
Laster
Oppskrift på Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 50 min50 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

#1: Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

#2: Marengs blir seigere dersom du pisker inn melis/sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik. Eddiken vil ikke sette smak på marengsen.

#3: Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken. 

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne oppskriften av Verdens beste trenger du en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
     
  • Kakebunnen

    2
    Begynn med kakebunnen. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Ta vare på begge deler av egget. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
     
  • 3
    Visp så eggehviter først til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøles.
     
  • Det gode fyllet

    4
    Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster