Verdens beste - Kvæfjordkake
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.
Middels•50 min•1 personer
Ingredienser
Kakebunn
- 150 g TINE® Meierismør
- 125 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 5 stykk eggeplomme
- 5 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett
Marengslaget
- 5 stykk eggehvite
- 180 g sukker
- 100 g hakkede mandler
Kakefyllet
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem, (5 dl)
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.
Kakebunnen
1
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill eggehviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
2
Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
TipsMarengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.
Det gode fyllet
1
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
TipsUnngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.
TipsVerdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.