Oppskrift på Sjokolademarengs
0

Sjokolademarengs

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkeggehviter
2 teskjehvitvinseddik
4 desilitersukker
1 teskjemaisenna
4 spiseskjekakao

Til servering

5 desiliterPiano Kakekrem med romsmak (en pakke)
1 desiliterrips eller andre friske bær

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.

    Tips:

    Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.
  3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.
  5. Til servering

  6. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.

Tips:

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften