Oppskrift på Sjokolademarengs

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokolademarengs

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.

    Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

  3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.

Til servering

  1. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.