Sjokolademarengs

    Oppskrift på Sjokolademarengs

    Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert som på kakebordet.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkrem fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. 
    porsjoner

    Du trenger

    6 eggehviter
    2 ts hvitvinseddik
    4 dl sukker
    1 ts maisenna
    4 ss kakao

    Til servering

    5 dl Piano Kakekrem med romsmak (en pakke)
    1 dl rips eller andre friske bær

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.

    2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.

      Eggeplommene kan spares og brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

    3. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

    4. Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20 - 30 minutter, og avkjøl på rist.

    Til servering

    1. Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.

    Gi din vurdering: