Laster
Laster
Oppskrift på Sjokolademarengs

Sjokolademarengs

Sjokolademarengs

Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne nydelige sjokolademarengsen. Den passer like godt til dessert, som på kakebordet. Her har vi servert den med ferdig romkrem og friske rips. Oppskriften rekker til 15-20 porsjonsmarengser.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 6  eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • 4 ss kakao
  • Til servering

    5 dl Piano Kakekrem med romsmak (en pakke)
  • 1 dl rips eller andre friske bær

Tips

Ikke kast eggeplommene. Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av. I så fall kan du bruke eggeplommene som er til overs etter at du har laget marengsen. Eggeplommene kan også brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 160 °C.
     
  • 2
    Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Legg eggeplommene til side, de skal ikke brukes i denne oppskriften.
     
  • 3
    Visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og kakao og tilsett litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
     
  • 4
    Når massen er blank og smidig, setter du topper på en bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Stek marengsen i 20-30 minutter, og avkjøl på rist.
     
  • 5
    Server sjokolademarengsen med romkrem og rips, eller eventuelt andre friske bær.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster