Oppskrift på Sjørøverskute, foto: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjørøverskute

Poden har bursdag og små bursdagsbarn har gjerne sterke ønsker til både bursdagsselskapet, men også bursdagskaken. Her er oppskrift på en skikkelig kul sjokoladekake bygget sammen som en skummel sjørøverskute. Perfekt for små bursdagspirater som krever at foreldrene stiller opp med en sjørøverkake... eller må gå planken. Ship o'hoy og gratulerer med dagen!

 • Vanskelig:

  Krevende
 • Tid:

TIPS!: Her kan du gjerne variere med ulike typer kakebunn. Velg den som barnet liker aller best!

Slik gjør du

 1. Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

 2. Smelt smør og ha i en bolle samme med melk. Tilsett kakao, sukker, egg, hvetemel, salt og bakepulver. Visp alt lett sammen og hell røren i bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen i 35-45 minutter og avkjøl.

Sjokoladesmørkrem

 1. Bland romtemperert smør med melis og rør til smørkrem. Smelt sjokoladen og ha den i. Rør inn kakao og smak til med vaniljesukker.

Montering av piratskuta

 1. Del kaken som skissert i diagrammet:

  Diagram Sjørøverskute
 2. Del kaken i 3 deler: 1, 2 og 3. Skjær av 2 trekanter:a og b, og en 5 cm lang bit - c - bakerst på del 1.

 3. Skjær av 2 trekanter på del 2 (d og e) og legg del 2 oppå del 1 slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. Dekk med sjokoladekrem. Dette er skroget på båten.

 4. Legg trekantene a og b sammen på baugen. Sett del c bakerst på skuta. Skjær en bit av del 3. Lim den med krem og sett den oppå del c. Dette blir styrehuset.

 5. Renskjær kaken i "baugen" før du dekker hele hele skuta med et tykt lag deilig sjokoladesmørkrem. Pynt skuta som på bildet. Anrett geleen som "sjø" rundt båten. Tips: Smågodt-krokodiller gjør sjøen ekstra "farlig"...