Oppskrift på Morsomme bolledeigfigurer, foto: TINE/Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Morsomme bolledeigfigurer

Boller trenger ikke bare se ut som boller pleier. Vi utfordrer deg med denne oppskriften å lage morsomme figurer basert på denne deilige og saftige bolledeigen. Slipp fantasien løs.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Det er ingenting i veien med å bruke pepperkakeformene på en bolledeig, bare du ikke kjevler deigen for tynn. Men det morsomste er å ta hendene fatt og se hvilke fantasifulle former du kommer opp med. Pynt gjerne med melisglasur og rosiner.

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 225 °C.

 2. Smelt smøret og ha i melken. La det bli så vidt lunkent. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over den lunkne væsken og rør ut gjæren (du kan også bruke et glass til å røre ut gjæren). Ha i sukker, kardemomme, salt og så mye mel til at deigen blir jevn og glatt, passe fast og ikke altfor klissete.

 3. Sett bolledeigen til heving under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.

 4. Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del den i antall boller etter hva du måtte ønske å forme av den. Slipp fantasien løs og lag små eller store former, ansikter, kone/mann, bamser, bil o.l. Pynt med rosiner.

 5. Legg figurene på stekebrettet med bakepapir, dekk dem med plast og la de deilige bollene etterhve på et lunt sted i ca 20 minutter.

 6. Før du steker bolledeigfigurene må du huske å pensle dem med litt egg. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter, til de har fått en lekker og gyllen farge. Avkjøles på rist.

  Et tips for å sjekke om de er ferdige er å forsiktig banke på baksiden av en av bollene. Dersom du hører en hul lyd, er de ferdig.