Oppskrift på Seierskake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Seierskake

Deilig bløtekake med champagne, krem og sjokolade. Oppskriften er innsendt av Frøken Dahl, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved, er kaken ferdig stekt.

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. Ha sjokolade, smør og sukker i en kjele. Tilsett varmt vann og varm opp på middels varme til alt er smeltet. Ha blandingen over i en bolle.

  4. Bland eggene med yoghurten og fløten og ha det i sjokoladeblandingen. Sikt i mel og kakao og vend det inn. Fordel røren i to små former eller en 24 cm kakeform.

  5. Stekes på 180 °C i ca 30-50 minutter avhengig av om du har én eller to former. Når du kan stikke en bakepinne inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved er kaken ferdig. Ta den ut og avkjøl.

Sjokoladekrem

  1. For å lage sjokoladekremen må smøret være temperert før man begynner for å få et godt resultat.

  2. Smøret piskes sammen med siktet melis, kakao og vaniljesukker til en smidig masse, før du tilsetter champagne. Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet dersom du ønsker det.

  3. Om du har en kakebunn, deles denne i to. Ta så fram den ene bunnen og fordel fyllet over. Topp med den andre bunnen.

  4. Pisk kremfløten. Dekk kakesiden først. Ha så resten av kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Lag et norsk flagg med bærene.