Oppskrift på TINEs nydelige OL-kake
2

OL-kaken "Heia Norge!"

(13)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelige OL-kake fylt med verdens fineste krem, knasende gode Daim-kuler og grovhakkede valnøtter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund, smurt springform på 24 cm i diameter

Ingredienser

Sukkerbrødet

5 stkegg
150 gramsukker
150 gramhvetemel
100 gramgrovhakkede valnøtter (kan sløyfes)
1 teskjebakepulver

Daim-fyllet

2 desiliterTINE Kremfløte
1 poseDaim-kuler evt grovhakket Daim-sjokolade
10 stkjordbær i skiver

Valnøtt-fyllet

2 desiliterTINE Kremfløte
100 gramgrovhakkede valnøtter

Dynking av bunnene

1 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk eller appelsinjuice/eplejuice

Pynt til kaken

3 desiliterTINE Kremfløte
3 desiliterjordbær eller bringebær
1 desiliterblåbær

Slik gjør du det

    Sukkerbrødet

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på 24 cm i diameter
  2. Visp egg og sukker godt til en lett og luftig eggedosis. Grovhakk valnøttene og ha de i den ferdige eggedosisen.
  3. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til alt er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte kakeformen.
  4. Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  5. Daim-fyllet

  6. Visk kremfløten til du får en luftig krem. Vend inn en pose med Daim-kuler. Alternativt kan du grovhakke vanlig Daim eller annen god sjokolade.
  7. Skjær jordbærene i skiver. Her kan du bruke andre bær eller ferdig syltetøy, dersom du ønsker det.
  8. Valnøtt-fyllet

  9. Visk kremfløten til du får en luftig krem. Grovhakk valnøttene og vend dem inn i den gode kremen.
  10. Dynking av bunnene

  11. Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv. Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk denne bunnen lett med melk eller juice.
  12. Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. På det ene laget har du på Daim-fyllet og skivede jordbær. På det andre fyllet tar du godt med valnøttkrem.
  13. Pynting av kaken

  14. Legg på topplaget. Visp kremen lett og luftig. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
  15. Del jordbærene i to eller tre avhengig av størrelsen på hvert bær. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster slik du ser på bildet (du kan klikke på bildet for å se det i sin helhet). Sprøyt så kremen rundt for å dele inn bærene i flaggets farger. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
  16. Tips

  17. Kjøp noen gullpenger på f eks Nille og pynt kaken med "OL-medaljer" i tillegg til bærene i de norske fargene.

Tips:

#1: Ha som en regel at du alltid leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.

#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du gjerne dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Bærene vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften