Gullrush

Gullrush

0
4
Middels90 min
Oppskrift på bløtkake som sikrer seieren både i Sotsji og hjemme. Oppskriften er innsendt av Tove Holter, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Fersken, bær og stivpisket krem gjør denne kaken til en fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

Fyll og pynt

  • 500 g
    tørkede aprikoser
  • 3 dl
    kokende vann
  • 10 ss
    sukker
  • 8 dl
  • 5 ss
    sukker
  • 250 g
    blåbær
  • 3 dl
    jordbær
  • 1 dl
    sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, ca 22 cm i diameter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 160 °C.

  3. 3

    Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Smelt smøret.

  4. 4

    Tilsett hvetemel, mandelmel og bakepulver i eggedosisen, og bland godt. Tilsett kremfløten og det smeltede smøret.

  5. 5

    Stek kaken på 160 °C i 40 minutter i en 22 cm form. Avkjøl kaken etter at den er ferdig stekt.

Fyll og pynt

  1. 6

    Kok vann og sukker sammen. Legg aprikosene i sukkervannet i ca 10 minutter. Kjør aprikosene og sukkervannet i en kjøkkenmaskin til ønsket konsistens. Pisk kremfløten i en bolle.

  2. 7

    Del kakebunnen i tre. Legg den nederste bunne på et fat. Ha på et lag med aprikoskremen, og så et lag med kremen. Legg på blåbær.

  3. 8

    Ha på del nummer to, og gjenta prosessen med fyllet. Husk å la det være igjen nok til å pynte med blåbær på toppen.

  4. 9

    Pynt kaken med krem, aprikoskrem og bær.

Tips

Har du lyst til å se flere av Tove Holters oppskrifter, besøk bloggen http://www.idefull.no/

Del denne oppskriften: