Kirsebærfavoritter
0

Kirsebærfavoritter

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Langpannesjokoladekake er populært, spesielt fordi den gir kake til mange. Sjokolade og kirsebær er en ekstra god kombinasjon som lett kan bli en favoritt! Kaken egner seg godt for frysing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramkirsebær
100 gramTINE Meierismør
3 stkegg
4 desilitersukker
5 ½ desiliterhvetemel
¾ desiliterkakao
1 spiseskjevaniljesukker
2 teskjebakepulver
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Glasur:

100 gramTINE Meierismør
5 desilitermelis
¾ desiliterkakao
1 spiseskjevaniljesukker
2 desiliterTINE Kremfløte

Pynt:

2 desiliterTINE Kremfløte
30 stkkirsebær (ca.)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 ºC. Du trenger en langpanne som måler 25 x 35 cm. Det blir ca. 30 kakebiter.
  2. Ta steinene ut av kirsebærene og skjær dem i biter. Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker luftig.
  3. Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør dette i eggblandingen vekselvis med melk og smør. Bland inn kirsebærene.
  4. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken.
  5. Rør ingrediensene til glasuren til en smidig krem. Smør den på kaken og la den stivne.
  6. Skjær kaken i biter. Pisk kremen. Sprøyt eller legg krem på hver kakebit og pynt med et kirsebær på hver kake.

Kommentarer

Produkter i oppskriften