Sjokoladegulrotkake

(67)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
2 ½ desilitersukker
1 desiliterlys sirup
100 grammørk kokesjokolade
5 desiliterfinrevet gulrøtter
2 desilitersmeltet, avkjølt TINE Meierismør
4 desiliterhvetemel
2 spiseskjekakao
2 teskjebakepulver
2 teskjemalt kanel
2 teskjevaniljesukker

Topping til gulrotkake

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desilitermelis
100 gramhvit kokesjokolade

Pynt til gulrotkake

4 spiseskjerevet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
  3. Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Glasur til gulrotkake

  5. Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
  6. Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.

Tips:

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Kommentarer

Produkter i oppskriften