Laster
Laster
Oppskrift på Sjokoladegulrotkake

Sjokoladegulrotkake

Sjokoladegulrotkake

En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 time60 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 3  egg
  •  dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 5 dl finrevet gulrøtter
  • 2 dl smeltet, avkjølt TINE Ekte Smør
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • Topping til gulrotkake

    1 beger TINE Kremost til baking Naturell (á 200 g)
  • 1 dl melis
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • Pynt til gulrotkake

    4 ss revet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

Tips

Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
     
  • 2
    Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.
     
  • 3
    Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
     
  • Glasur til gulrotkake

    4
    Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.
     
  • 5
    Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster