Sjokoladegulrotkake

    Oppskrift på Sjokoladegulrotkake

    En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Grovhakkede valnøtter (ca 100 g) smaker også kjempegodt i denne gode og saftige gulrotkaken!
    porsjoner

    Du trenger

    3 egg
    2.5 dl sukker
    1 dl lys sirup
    100 g mørk kokesjokolade
    5 dl finrevet gulrøtter
    2 dl smeltet, avkjølt TINE Ekte Smør
    4 dl hvetemel
    2 ss kakao
    2 ts bakepulver
    2 ts malt kanel
    2 ts vaniljesukker

    Topping til gulrotkake

    1 beger TINE Kremost til baking Naturell (á 200 g)
    1 dl melis
    100 g hvit kokesjokolade

    Pynt til gulrotkake

    4 ss revet gulrøtter (evt. tørkede ringblomster)

    Slik gjør du

    1. Du trenger en langpanne, 20 x 30 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

    2. Riv de skrelte gulrøttene. Riv sjokoladen grovt. Visp egg og sukker luftig. Tilsett sirup, revet sjokolade og revne gulrøtter. Rør forsiktig mens smøret tilsettes.

    3. Bland inn alt det tørre. Hell røren til gulrotkakeni langpannen kledd med bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

    Glasur til gulrotkake

    1. Bland glasuren ved å kjøre ost og melis i en food processor. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, avkjøl litt og bland i ostemassen. Rør godt sammen.

    2. Fordel glasuren oppå gulerotkaken. Pynt med revet gulrot. Skjær kaken i ruter og server.

    Gi din vurdering: