Oppskrift på Fotballbanekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fotballbanekake

Den perfekte fotballkaken til bursdagsbarnet. Langpannesjokoladekake med grønn gressmatte laget av kokos, lakrislisser til mål og seigmenn som spillere. Garantert suksess i ethvert bursdagsselskap, eller kanskje for å feire kampseieren?

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Som mål kan du også bruke lakrislisser som du trer rundt tannstikker for å feste dem.

Slik gjør du

  1. Du trenger en en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Ha smør og sukker i bakebollen. Rør sammen til en fin smørkrem. Ha eggene i melken, visp med en gaffel slik at det blandes. Bland mel med bakepulver, vaniljesukker og kakao. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen skiftevis med melblandingen. La det bli en glatt og fin deig.

  3. Hell deigen i langpannen dekket med bakepapir og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og ha på sjokoladeglasur som du kjøper ferdig, eller lager selv.

  4. Ha noen dråper grønn konditorfarge i kokos. Mengde kokos tilpasser du selv alt etter som ”gresset” skal dekke hele kaken. Ha i så mye konditorfarge som du synes passer. Dryss det på kaken.

  5. For å avgrense banen og merke den kan du bruke hvit melisglasur eller vanlig kokosmasse og smarties/non stop. Til mål kan du bruke sjokoladepinner. Stikk tannstikker i seigmenn som spillere. Legg mer non stop/smarties rundt kaken, det er alltid populært.