Oppskrift på Bringebærmoussekake
9

Bringebærmoussekake

(31)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund springform på ca. 24-26 cm i diameter

Ingredienser

Kakebunn

90 gramTINE Meierismør, romtemperert
250 gramrevet kransekakemasse
3 stkegg
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
2 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver

Bringebærmousse til fyllet

4 stkgelatinplater
2 spiseskjesitronsaft
350 grambringebær
2 desilitermelis
2 stkeggehviter
3 desiliterTINE Kremfløte

Pynt

25 stkbringebær
4 stkmynteblader

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.
  2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.
  3. Bringebærmousse

  4. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.
  5. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.
  6. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.
  7. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.
  8. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.

    Tips:

    Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.

Tips:

Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Kommentarer

Produkter i oppskriften