Oppskrift på Bringebærmoussekake, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bringebærmoussekake

Fantastisk kake laget av revet kransekakemasse og toppet med herlig bringebærmousse. En sikker vinner på kakebordet.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Rund springform på ca. 24-26 cm i diameter
TIPS!: Bytt ut bringebær med jordbær, dersom du ønsker det.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175°C. Pisk sammen smør og revet kransekakemasse. Tilsett eggene, ett om gangen, under stadig omrøring. Rør i crème fraîche. Bland mel med bakepulver og rør dette i deigen.

  2. Hell deigen i en godt smurt form, ca. 24-26 cm diameter. Stek kakebunnen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til bunnen er gjennomstekt.

Bringebærmousse

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Skvis sitronsaft i en liten kjele og klem ut vannet fra gelatinplatene før du har dem oppi denne. Smelt på lav varme i en kjele og rør til gelatinen er oppløst. La det avkjøles til en tykkflytende konsistens.

  2. Kjør bringebær og melis i en kjøkkenmaskin. Rør i gelatinblandingen.

  3. I en annen bolle pisker du eggehvite til hardt skum og i en ny bolle pisker du kremfløte til krem. Vend kremen i moussen og til slutt eggehvitene.

  4. Fordel moussen over den avkjølte kakebunnen i formen. La kaken stivne i kjøleskapet, gjerne til neste dagen.

  5. Rett før servering kan du pynte kaken med ferske bringebær og mynteblander.

    Har du tilgang til små "Natt og dag"-blomster, er disse vakre på kaken.