Sjokolademousse med vaniljekesam

(82)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kremet og deilig sjokolademousse som er magrere enn sine andre mousse-søstre takket være den gode vaniljekesamen. Det kan vi like!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonskåler

Ingredienser

Sjokolademousse

2 stkeggeplommer
3 spiseskjesukker
1 spiseskjesterk, kokende kaffe
1 platemørk kokesjokolade
3 desiliterKesam® Vanilje
1 ½ desiliterTINE Kremfløte

Pynt

1 desiliterhøvlet eller grovrevet sjokolade, eller friske bær

Slik gjør du det

  1. Når du skal lage sjokolademousse, starter du med å vispe eggeplommene med sukker til det er porøst og luftig. Rør i kaffen.
  2. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam i blandingen.

    Tips:

    For en enda magrere variant, kan du bruke TINE Kesam Vanilje Mager.
  3. Visp fløten til en lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen.

    Tips:

    Her kan du alternativt bruke TINE Lett Dessertfløte som du visper til krem.
  4. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.
  5. Pynt med høvlet sjokolade eller bær ved servering.

Tips:

Kjempegodt å servere sammen med litt friske bær og nytraktet kaffe.

Kommentarer

Produkter i oppskriften