Ripskake

(56)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 25x35 cm

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stkegg
3 desilitersukker
1 teskjekardemomme
4 ½ desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
1 spiseskjevaniljesukker
5 desiliterrips (3 dl + 2 dl)

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.
  2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.
  4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.
  5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
  6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.

Tips:

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Kommentarer

Produkter i oppskriften