Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ripskake

Enkel
45min

Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

3.8
(253)
Next ImageRipskake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
egg
3 dl
sukker
1 ts
kardemomme
4.5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 ss
vaniljesukker
5 dl
rips (3 dl + 2 dl)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.

  2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.

  4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

  6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter