Oppskrift på ripskake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ripskake

Herlig og myk langpannekake med frisk smak av rips. En kake gir ca. 24 ruter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanne, 25x35 cm
TIPS!: Server gjerne med is til og pynt med tynt dryss av melis og grønne blader, for eksempel sitronmelisse.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 °C. Du trenger en langpanne, 25 x 35 cm. En kake gir ca. 24 ruter.

  2. Smelt smøret og hell i melken. Pisk egg og sukker luftig. Rør smørblandingen og kardemomme i eggedosisen.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det i deigen under omrøring.

  4. Hell røren i bakepapirkledd eller smurt langpanne. Strø over 3 dl renset rips.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovenen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

  6. Pynt kaken med rips, tynt dryss av melis og grønne blader. Del kaken i ruter ved servering.