Eplekake i liten langpanne

(619)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig hjemmelaget eplekake i langpanne. En liten langpanne holder til ca. 10-12 gode biter eplekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Liten langpanne, 20x30 cm

Ingredienser

4 stksyrlige epler
2 stkegg
150 gramsukker
50 gramTINE Meierismør
¾ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
1 ½ teskjemalt kanel

Tilbehør

Pisket TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
  3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.
  4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
  5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
  6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

    Tips:

    Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

  7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Tips:

    Server gjerne eplekaken med pisket krem.

Tips:

Dette er en oppskrift som egner seg godt å doble. Bruk da i så fall en stor langpanne, altså ca. 30x40 cm.

Kommentarer

Produkter i oppskriften