Laster
Laster
CD 2008 nr 17
Mediebanken
Brosjyre: TINE Kremdager

Eplekake i liten langpanne

Eplekake i liten langpanne

Når du får uventede gjester er denne eplekaken klar for servering på under en time og smaker helt nydelig! Dette er en oppskrift på en saftig og hjemmelaget eplekake i langpanne. Enklere får du det ikke. En langpanne holder til ca 10-12 gode biter eplekake.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 45 min45 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 4  syrlige epler
  • 2  egg
  • 150 g sukker
  • 50 g smeltet TINE Ekte Smør
  • ¾ dl TineMelk Hel
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  •  ts malt kanel

Tips

#1: Dette er en oppskrift som egner seg godt til å doble. Bruk da i så fall en stor langpanne, altså ca 30x40 cm

#2: Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den. Nydelig!

 

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm.
    Forvarm stekeovnen til 200 °C.
     
  • 2
    Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
     
  • 3
    Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
     
  • 4
    Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
     
  • 5
    Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter.
     
  • 6
    Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster