Oppskrift på eplekake i liten langpanne

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake i liten langpanne

Saftig hjemmelaget eplekake i langpanne. En LITEN langpanne holder til ca. 10-12 gode biter eplekake.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Liten langpanne, 20x30 cm
TIPS!: Dette er en oppskrift som egner seg godt til å doble. Bruk da i så fall en stor langpanne, altså ca. 30x40 cm.

Slik gjør du

  1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm.
    Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.

  3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og la det avkjøles.

  4. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

  5. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.

  6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

    Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den.

  7. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

    Server gjerne eplekaken med pisket krem.