Eplekake i liten langpanne

    Oppskrift på Eplekake i liten langpanne

    Saftig hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 10-12 gode biter eplekake.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    • Steketid

    • Du trenger

      Langpanne
    TIPS: Dette er en oppskrift som egner seg godt til å doble. Bruk da i så fall en stor langpanne, altså ca. 30x40 cm
    porsjoner

    Du trenger

    4 syrlige epler
    2 egg
    150 g sukker
    50 g smeltet TINE Ekte Smør
    0.75 dl TineMelk Hel
    150 g hvetemel
    1 ts bakepulver
    1.5 ts malt kanel

    Tilbehør

    Pisket TINE Kremfløte

    Slik gjør du

    1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm.
      Forvarm stekeovnen til 200 °C.

    2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.

    3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

    4. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.

    5. Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

    6. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

      TIPS: Server gjerne eplekaken med pisket krem.

    Gi din vurdering: