Laster
Laster
Oppskrift på Eplekake i liten langpanne

Eplekake i liten langpanne

Eplekake i liten langpanne

Saftig hjemmelaget eplekake i langpanne. En langpanne holder til ca. 10-12 gode biter eplekake.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 45 min45 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

#1: Dette er en oppskrift som egner seg godt til å doble. Bruk da i så fall en stor langpanne, altså ca. 30x40 cm

#2: Glad i nøtter? Grovhakk 50 g mandler og strø dem over kaken før du steker den. Nydelig!

 

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne, ca. 22 x 30 cm.
    Forvarm stekeovnen til 200 °C.
     
  • 2
    Skrell epler og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
     
  • 3
    Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
     
  • 4
    Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
     
  • 5
    Hell vannet av eplebåtene og legg dem "takstens-lagt" på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek eplekaken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.
     
  • 6
    Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster