Oppskrift på Spøkelsesbananer

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spøkelsesbananer

En morsom og enkelt Halloween-snack som barna selv kan lage. Banan, hvit sjokolade, kremost og kokos, blir skummelt gode spøkelser.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan selvsagt også bruke grillpinner eller fargede sugerør til å stikke bananene på. Om barna vil lage for så å spise direkte, kan bananen deles i mindre biter. Da er det bare å putte små-spøkelsene rett i munnen!

Slik gjør du

  1. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad: Bruk en bolle av glass eller metall og sett over en kjele med litt kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet, og at du ikke får vanndamp i sjokoladen, da blir den kornete og ødelagt. Rør til sjokoladen er smeltet og ta av varmen. Rør kremost inn i sjokoladen og avkjøl litt.

  2. Skrell og del bananene i to, og stikk et sugerør inn fra snittflaten. Dypp bananene i kremosten eller bruk en kniv til å smøre ostemassen på bananene til de er dekket.

  3. Rull bananene i kokosmasse så de er godt dekket. Stikk en mokkabønne på hver som munn og rosiner som øyne. Legg kaldt fram til servering.

    Figurene kan også fryses og spises som iskrem.