Oppskrift på Sjokoladefudge på pinne
0

Sjokoladefudge på pinne

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Seig og god sjokoladefugde på pinne. Lag fudge og gi bort i gave, eller kos deg med den selv. Oppskriften ble laget av Rune Gjertsen i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En form på 30x40 cm dekket med bakepapir og trepinner

Ingredienser

Fudge:

100 gramTINE Meierismør
500 grammørk sjokolade (50%)
5 stkegg
½ koppsukker
20 stktrepinner

Ganache:

200 grammørk sjokolade i biter
100 gramTINE Meierismør
50 gramglukose

Pynt:

300 gramkaramelliserte nøtter

Slik gjør du det

  1. Finn frem en form, 30x40cm, dekket med bakepapir og trepinner.
  2. Fudge

  3. Sett stekeovnen på 120 °C.
  4. Smelt smør og ha i sjokolade. Rør jevnt til alt er smeltet. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og sjokolade og hell det i formen.
  5. Stek fudgen i 20 minutter til kaken er stabil. Avkjøl og sett den i fryseren til den er frossen.
  6. Når den er frossen, tar du fudgen ut og hvelver den på et bakepapir. Skjær massen i like biter. Stikk en pinne i hver bit og oppbevar i kjøleskapet.
  7. Ganache:

  8. Varm smør og glukose i en kjele. La det så vidt koke og rør godt. Tilsett sjokolade og rør jevnt til sjokoladen er godt blandet.
  9. Finn frem en stekerist. Stikk én og én fudgebit i den varme ganachen og sett på risten, slik at overflødig sjokolade får renne av. Vent et par minutter og dypp bitene i pynten eller dryss over pynt. Oppbevar bitene i kjøleskapet til servering.

Tips:

Dypp gjerne sjokoladefudgen i strøssel, hakkede nøtter, hvit sjokolade eller kokos. Kun fantasien setter grenser!

Kommentarer

Produkter i oppskriften