Oppskrift på Mandelknekk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mandelknekk

Hjemmelaget knekk, eller karamell, er alltid populært. 1 porsjon gir ca. 70 biter.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Konfektformer eller små muffinsformer
TIPS!: Bruk de nøttene du selv ønsker, både i og over knekket.

Slik gjør du

  1. Finn frem konfektformer eller små muffinsformer.

  2. Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.

  3. Ha en dråpe av knekkrøren i et glass kaldt vann. Vent en stund. Går det an å rulle en kule av den, er knekken ferdig.

  4. Hakk mandlene og vend dem inn i røren. Hell røren fra kjelen over i en liten mugge, og deretter i konfektformene.

  5. Pynt med mandelbiter på toppen av knekket.