Sjokoladekarameller

(127)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Bakepapir

Ingredienser

60 gramTINE Meierismør
3 desiliterTINE Kremfløte
1 ½ desilitersirup
1 ¾ desilitersukker
1 spiseskjevaniljesukker
3 spiseskjekakao

Slik gjør du det

  1. Bland smør, kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao i en vid kjele.
  2. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule.
  3. Hell massen i en form på 20x20 cm, eller utover en stekeplate med bakepapir. Skjær i ruter når den er nesten kald.

Bestemortips:

Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende.

Kommentarer

Produkter i oppskriften