Oppskrift på Fruktsalat med råkrem
2

Fruktsalat med råkrem

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kos deg med en litt lettere dessert! Du trenger strengt tatt ikke noen oppskrift. Ta den frukten du har, og liker best. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund, så den kan med fordel lages et par timer før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sukkerlake

1 desilitersukker
1 desilitervann
1 ½ desiliterananassaft fra boksen med hermetisk ananas
5 stkstjerneanis
1 stkkanelstang
1 stkvaniljestang

Fruktsalat

3 stkappelsiner
2 stkbananer
2 stkkiwi
200 gramhermetisk ananas (1 boks)
3 stkfikener
100 gramgrønne druer
100 gramgrønne druer
100 gramjordbær

Råkrem

2 stkegg
1 desilitersukker
3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
  2. Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
  3. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
  4. Råkrem

  5. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.

    Tips:

    Vaniljesaus eller vaniljekesam smaker også godt til som et alternativ til råkrem.

Tips:

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften